Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebawadhw

Dlaczego seks przedmałżeński jest grzechem ?

Polecane posty

Gość on34
zresztą grzech to pojęcie religijne, o tym co pisze to może byc nie etyczne lub nie moralne, bo grzeszą ludzie wierzący a wiec wierzący powinni bzykac się tylko w celu zapłodnienia ha ha ciekawe ilu takich katolików mamy w kraju???

Gość gość
zero

Gość gość
jeden

Gość gość
autorze tematu !!! pytanie za sto punktów. JESTEŚ PRAWICZKIEM?

Gość sebawadhw
A co będzie jeżeli faktycznie piekło ogniste istnieje, to co ?

Gość on34
a co będzie jak nie istnieje??? czy wszyscy wierzący okażą się psychicznie chorymi ???

Gość sebawadhw
Nie jestem prawiczkiem, ale mam zamiar zrezygnować z seksu.

Gość gość
powodzenia w życiu i po śmierci również.

Gość on34
no to rezygnuj i żyj po niebożemu bo przeciez się nie rozmnożysz a bóg powiedział idźcie i rozmnażajcie się, czy może coś pomyliłem???

Gość gość
G***o. Nikomu nic do tego kto z kim sie p******i. A ty tempaku to z jakiej wsi. Obraz juz chodzil. Co za debil.

Gość gość
jakby pieklo istnialo to by juz miejsca nie bylo od tylu tysiecy lat,niebo tez, to prawie 200 tys lat jak ludzie sie pojawili

Gość gość
ale po co rezgynowac?????????!!! skoro juz raz pukałes bez slubu to przepadło w p**du. skonczysz w piekle tak czy siak mozesz życ pełnią życia juz ci nic nie pomoże

Gość łuskoskrzydła
Seba,poczekaj na mirellke,ona cie juz przekona,ze dobrą drogę wybrałeś. Zresztą w tym artykyle było wyraznie napisane,że jeśli codziennie odmówisz 5 tajemnic to potępienie ci nie będzie grozić.

Gość sebawadhw
Rezygnuje z seksu aż do ślubu.

Gość sebawadhw
Rezygnuje z seksu, alkoholu i używek.

Gość łuskoskrzydła
Skreśl jeszcze lotka.to taka sama loteria,tylko przegrana będzie ci się odbijać trochę dłużej.

Potępianiem się nie zajmuję, bo to Bóg będzie nas sądził. Ale nie mam problemu z tym, że seks pozamałżeński jest grzechem. Póki to nie mój mąż, seks byłby cudzołóstwem i tyle. Jeżeli się chce uprawiać seks, to można wziąć Ślub. Inaczej i seks nie ma sensu, bo jest podbity egoizmem, a nie pełnią miłości.

Gość gość
takie to stare a takie durne. tyle w temacie!

Gość gość
Seba wejdz na topik J.e. zus i piękno B.o.żego słowa-tam otrzymasz odp.

Gość gość
Jestem katoliczką więc czekam do ślubu.A każdy niech sam podejmuje swoje wybory co chce robić.

Gość gość
Małżeństwo jako sakramen istnieje gdzieś od średnioiecza. Przedtem nikt się szczególnie tym nie interesowal, aż zaiteresował się kościół. Św. Tomasz z Akwinu twórca teologii która uchrześcijaniła Arystolesowską folizofię, z małymi zmianami trwa do dziś stwierdził, że dziewictwo jest największym dobrem duchowym. Dlaczego, ano dlatego, że człowiek to istota pomiędzy zwierzęciem a aniołem. A psy i inne zwierzęta bzykają się bezrozumnie prowadzone instynktem, a ludzie jako istoty mają dążyć do aniołów niebieskich blisko Boga. Anioły z założenia bezpłciowe istoty, którym seks zwierzęcy seks nie jest potrzebny. Ale istnieje seksualny pociąg człowieka zwierzęca chuć, co z nią. Ano tylko, aby przedłużyć gatunek, a gatunek można przedłużać tylko z kobietą, w małżeństwie, bo poza to tylko zwierzęca chuć. resztą pojęcie duszy, wcale nie jest chrześcijańskim wymysłem, ale Arystotelesa. Sperma faceta to siła witalna i życiodajne ambrozja, której nic nie może stanąć na drodze, a tym bardziej prezerwatywa, aby została uzyta we wlasciwy sposób. Itd

Gość saszetka
Jestem niewierząca ale też popieram czystość przed małżeństwem.Dlatego że tylko prawdziwa miłość gotowa jest zaczekać z tym do małżeństwa.

Gość Gość Nr2
A ja myślę, że prawda leży gdzieś po środku.Jak ze wszystkim w życiu. Westfalki w świątynii wyroczni też miały być dziewicami, i zakonnice muszą być czyste. Ktoś g***tem małżeńskim wymusza seks w świętym zwiazku, ktoś bez ślubu szanuje drugą stronę w seksie jak żonę.

Gość gość
ale księża też się bzykaja i to nie tylko z kobietami....

Gość gość
Wszystko jest wytlumaczone na naukach przedmalzenskich. Do slubu powinnismy zyc w czystosci. To jest rowniez oddanie sie Bogu , tak jak Bog oddal za nas swojego jedynego syna. Powod dla ktorego panna mloda zaklada welon i biala suknie bo jest znakiem czystosci. Seks nie jest grzechem po slubie- ku naszemu zdziwieniu to wlasnie seks zalicza sie do sakramentu malzenskiego- dlatego jest noc poslubna. Jezeli malzonkowie po slubie nie pojda ze soba do lozka to tak jak by sie zawarli zwiazku malzenskiego. - aborcja - seks przedmalzenski - zdrada - pycha - proznosc - kradziez - zabijanie - krzywdzenie drugiej osoby zaliczaja sie do grzechow ciezkich. Niestety wielu ludzi nie zna religi Katolickiej i uwaza ,ze katolicy sa ociemniali i mocherowe berety, ale jak by sie bardziej wglebili w ta wiare to by inaczej mysleli- ale o czym ja mowie ? Latwiej jest siegnac po narkotyki i trunki niz po pismo swiete lub pojsc do kosciola. :)

Gość equiseutm
a co ma piernik...? Seks przedmałżeński jest grzechem bo jest bezprawnym konsumowaniem przywileju jaki nalezy się tylko i wyłącznie małżonkom. Małżeństwo jest świętym związkiem kobiety i meżczyzny,związkiem trwałym.Biblia mówi''małżeństwo niechaj będzie we czci a łoże małżeńskie nieskalane''itd .

Gość equiseutm
Gość powyżej masz rację.

Gość gość
Seks jest zły kiedy są z niego niechciane dzieci.

Gość gość
mózg r******aaaaaaaaaaaaaany