Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aann marrie

Jak czesto farbujecie wlosy

Polecane posty

Gość aann marrie

Nie wiem, czy tylko ja mam takie odczucia, ale fryzjerka chyba zrobila mni w bambuko. Farbowala mi wlosy farba, ponoc dobra, zagraniczna marka (niestety nie pamietam teraz nazwy) a kolor zszedl mi po 3 tygodniach. co prawda ja myje wlosy co 1-2 dni, ale uzywam ziolowe szampony albo takie dla dzieci delikatne. Czy to mozliwe, zeby po tak krotkim czasie po farbie nie bylo sladu? kiedys farbowalam sama i kolor spieral sie bardzo powoli, ale uzywalam farb z drogerii.

Gość gość
napewno to nie byla farba, bardziej jakas szamponetka idz do niej i sie kluc, farbowanei wlosow nie jest tanie, ja farbowalam tydzien temu w sumie pierwszy raz w zyciu, zjechalm o 4 tony ze swijego koloru i zaplacilam 150zl takze na twoim miejscu wpadlabym tam do niej

Gość nojasnneeeeeeeeee
Tak z ciekawości autorko ile zapłaciłaś za to farbowanie ?

Gość gość
Dziwne rzeczywiscie to chyba malo mozliwe zeby farba zeszla w 3 tyg. Moze ona tyko przybladla?

Gość gość
Myślę że to była bardzo mało agresywna farba albo włosy nie tolerują Twoje akurat tej farby moze za mały procent wody dodała nie wiadomo .Włosy farbowałas pierwszy raz ?

Gość gość
ile zapłaciłaś za to "farbowanie"?

Gość gość
ile zapłaciłaś za to "farbowanie"?

Gość aann marrie
Ja mam wlosy blond, pofarbowalam na naturalny rudy, zaraz po koloryzajci efekt byl bardzo widoczny. Do tego mi wychodza siwe wlosy powoli i juz je widac znowu, po kolorze ani sladu, juz po 3 tygodniach mialam blond. Uzywacie moze farb z Loreal? Mam na oku odcien Bursztyn i juz sie czaje, by w domu zafarbowac, wyjdzie taniej. Nie musze podcinac wlosow, wiec sama koloryzajca starczy.

Gość aann marrie
80 zl, bo mam cienkie wlosy. U mnie w miescie nie ma jakichs powalajacych stawek, zaczynaja sie od 70 zl w zaleznosci od dlugosci i grubosci wlosow.

Gość aann marrie
Zreszta co ma tu stawka? Bylam kiedys u fryzjerki, wydalam 100 zl i tez efekt nie powalal. Za to jak mieszkalam jeszcze w rodzinnych stronach, to chodzilam do znajomej, fryzjerki z pasja, ktora uwielbiala to co robi i ona brala ode mnie 50 zl a wychodzilam zawsze zadowolona. Tyle, ze teraz nie mam mozliwosci i czasu na to by do niej jechac.

Gość aann marrie
Nie, nie farbowalam pierwsz raz, ale po dlugim czasie, 4 lata temu ostatni raz farbowalam.

Gość gość
co jakies dwa tygiodnie ale teraz to i peruke czasami :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość gość
no ja jak bym wydała 100 zł na farbowanie a po 3 tygodniach by mi zszedł kolor to by mnie szlak trafił!!!

Gość gość
a jak często w ogóle można farbować włosy? ja rzadko to robię, raczej rozjaśniałam sama rozjaśniaczem w sprayu...później zdecydowałam się na farbę, wyszedł za ciemny kolor...znów rozjasniłam, ale tym razem u fryzjera...niestety wyszły plamy, trzy kolory mam teraz na głowie...minęły ponad 2 tyg., kiedy mogę zafarbować je na jednolity, pasujący do mnie kolor?

Gość gość
haha rudy kolor bardzo szybko sie wyplukuje z wlosow - jest z tego znany. Ja musialam nakladac farbe co miesiac!, jesli poszlabym do fryzjera gdzie stosuja teraz takie balsamy koloryzujace (delikatne farby) to bylaby taka sytuacja jak u Ciebie.

Gość gość
ja tez mam cienkei wlosy chcilam zaszalec i z ciemnych zrobic blond ale fryzjer mnie poinformowal ze tylko zniscze sobie tym wlosy wiec zjechalam 4 tony i mam takie rudawe, poza tym pierwszy raz bylam u fryzjera faceta i pierwszy raz wyszla od fryzjera mega zadowololna, samo podciecie moich wlosow trwalo prawie 2 godziny, a le nigdy w zyciu nei mialam tak pieknie obcietych wlosow tak wycieniowanych wstaje rano i nic nei musze z nimi robic same sie ukladaja, i mam burze wlosow, przez cale swoej zycie chyba tyle nei mialam hehe, kolor sie trzyma,,, dalam 150 zl wiec sporo ale warto bylo

Gość aann marrie
Ja tez slyszalam, ze ruda farba sie wyplukuje. Moja mama ma siwe, farbuje szmponami i wystarczy raz na poltora miesiaca, ale nie dlatego, bo kolor schodzi, tylko siwe odrosty widac. Uzywacie farb Loreal?

Gość gość
nigdy nie farbuję włosów, mam swój kolor. Farbwane włosy nie dość, że w większości jadą sztucznizną to jeszcze trzeba się babrać z odrostami. Leję ze śmiec****ak widzę te babony pokolorowane z wiochmeńskimi odrostami ale oczywiście wy kafeterianki nie macie odrostów i macie najlepsze farby świata na łbach hahahahahaha ooooczywiście :P

Gość aann marrie
Co do cieniowania, ja mam wlosy cienkie, za lopatki troche i mi cieniowanie nie pasuje. ale pani fryzjerecza mnie namowila, niby mialo swietnie wyjsc i nadac objetosci wlosom, zaraz po umyciu to ladnie wyglada, ale na drugi dzien czy podczas wietrznej pogody wlosy wisza mi jak straki. Nie wiem, co zrobic, pasuja mi dluzsze wlosy. Ale przez nia bym musiala sciac, tylko nie wiem, jak fryzura mi pasuje, mam okragla buzie, wysokie czolo (mam grzywke asymetryczna teraz), boje sie jednak, ze mi znowu spieprzy fryzure. A chcialabym jakas krotka i niewymagajaca, mam wlosy ktore sie faluja i przy krotkich bym musiala prostowac, a wolalabym, tego nie robic.

Gość aann marrie
Dlatego ja chce farbowac na jednolity kolor, moja fryz tez mi proponowala pasemka w kolorze blond na te rude, bo taka niby moda albo ombre, bo sie wahalam z tym rudym. A ja tam nie chce teczy na wlosach, chce naturalny, jednolity kolor, dlatego podoba mi sie naturalny rudy, tez nie jakas tam marchewa czy wpadajacy w czerwien. Nie farbowalam wlosow 4 lata, chcialam miec swoje naturalne, ale ..zaczely sie siwe pokazywac, az takie srebrne, nieprawda ze przy blondzie nie widac, one az sie swiecily :P

Gość aann marrie
Dajcie jakies pomysly na krotsze fryzurki, nie wymagajace specjalnego ukladania. Mam taka prace, ze musze wiazac wlosy, a wygladam wtedy niekorzystnie. co pasuje do okraglej twarzy?

Gość gość
A ja czy pójdę do fryzjera czy pomaluję włosy sama to kolor znika w ciągu dwóch tygodni. Chyba taki urok moich włosów. Przestałam farbować póki co.

Gość gość
I nawet nigdy odrostów nie mialam bo do tej pory koloru po prostu już nie ma

Gość gość
to moze wszystko zalezy od wlosow.