Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku Wasze dzieci wyrosły z alergii na białko mleka krowiego?

Polecane posty

Gość gość

Jakie preparaty mlekozastępcze piły? i jakie miały objawy alergii? Kiedy te objawy wystąpiły? od razu jak zaczęły pić mm czy dopiero po dłuższym czasie? No i czy wyrosły z alergii i w jakim wieku?

Gość gość
To z tego się wyrasta? Nietolerancja laktozy wynika z braku enzymu trawiącego białko. Jeśli organizm zaprzestał jego wytwarzania już w wieku dziecięcym, to raczej nie powinien nagle znowu zacząć jego produkcji. Tak mi tłumaczył lekarz. Mam 25 lat, nie mogę pić zwykłego mleka, tylko takie o obniżonej zawartości laktozy.

Gość gość
nietolerancja laktozy a nietolerancja białka mleka krowiego to dwie rozne rzeczy :o

Gość gość
Dokładnie jak koleżanka wyżej napisała., jeśli dziecko z tego wyrosło to znaczy, że była to niedojrzałość układu pokarmowego. Tak alergolog nam mówił. Cótka pije Nutramigen. Po około 2 tygodniach jej przeszło trochę. Podajemy także Latopic. Miała na buzi bardzo suchą łuszczącą się skórę, na rĄczkach w zgięciu przy nadgarstkach, problemy z brzuszkiem (gazy, bardzo zielone i śmierdzące kupki z małą ilością śluzu i parę razy była krew). Na te zmiany skórne używamy też do kąpania Emolium i balsam specjany. Po miesiącu wróciło wszystko do normy

Gość gość
Dwie różne, ale często występujące wspólnie :O

Gość gość
Wyprostujcie sobie mor.dy Syn wyrósł ok 9 miesiąca życia. Pił bebilon pepti.

Gość gość
moja mama ma skazę białkową do dzisiaj ale skaza często zamienia się w astmę. U nas było mm od początku, skaza pojawiła się w 3 mcu życia przeszliśmy na bebilon pepti (od urodzenia tolerował tylko nan pro ha) po miesiącu wróciliśmy do nan jak skończył pół roku przeszliśmy na normalne nan pro jogurty je, śmietanę, ogólnie rzeczy oparte na mleku ale że mleka w ogóle pić nie chciał postanowiłam wprowadzić krowie. na 3 dzień skaza myślę kozie nie chciał pić. Byliśmy u alergologa-wapń jest w warzywach musisz wygooglować w jakich bo nie pamiętam. I alergolog powiedziała że mleko ma najmniej wapnia.

Gość gość
Ja mam 27 lat i do dziś alergię na mleko. wiadomo w małych ilościach nie zaszkodzi, ale przy większych np. 2 - 3 dni pod rząd płatki z mlekiem - i zaczynam puchnąć na twarzy. Objawy wystąpiły u mnie tuż po porodzie, objawy - strupy na twarzy i ustach.

Gość gość
Mój synek od urodzenia do 5. roku życia był uczulony na mleko krowie. 2,5 roku karmiłam go piersią, następne 2,5 pił mleko kozie. Odkąd testy wyszły negatywnie wprowadziliśmy mleko do diety i do teraz był spokój z alergiami pokarmowymi. Niestety kilka tygodni temu pojawiły się zmiany atopowe na skórze bardzo nasilone i na razie nieznana jest przyczyna, wstępnie alergolog wykluczył pokarmową alergię ale testy ewentualnie można będzie przeprowadzić po zakończeniu leczenia. Wiosna tuż, więc nawet jak uda opanować skórę będzie brał leki przeciwalergiczne na alergię wziewną. Na razie więc obserwacja, testy sądze, że późną jesienią. Do tego czasu zabawa w detektywa. Na razie główny podejrzany nikiel, drugi to kurz, trzec****erze.

Gość gość
nie brzmi to zbyt optymistycznie...mój synek ma półtora roku i potwierdzona testami alergię 4 klasy na mleko, zaczyna mnie to martwic bo jak nie wyrośnie z tego to bedzie pewnie problem z przedszkolem itp....juz nie mówie jak musze sie nakombinować zeby ułożyć jego bezmleczny, bezjajeczny jadłospis.

Gość gość
Po roku.