Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy faktycznie konieczna rehabilitacja

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 5.5 miesiąca trzymane za ręce w pozycji leżącej na plecach nie podciaga się do siadu czy to powód do rehabilitacji ?miał ktoś podobnie ?

Gość gość
pisałaś juz chyba w innym temacie bo był identyczny problem mój już siedział w tym wieku,ale są dzieci że dopiero siadają w wieku 7-8 miesięcy jak wymaga to wymaga to co nie będziesz chodzić ?

Gość gość
Ale lekarz Was kieruje na rehabilitację, czy Ty sama rozważasz takie rozwiązanie? W dzisiejszych czasach rehabilitacja jest nadużywana. Z ciekawostek powiem Ci tak: sama z moim synem miałam skierowanie na rehabilitację- mimo, że rehabilitantka nie podzielała zdania lekarza i twierdziła, że z dzieckiem wszystko ok, jest tylko po prostu słabsze. Zrezygnowaliśmy na jej sugestię po 5 sesjach. Synek ma 1,5 roku, zaczął raczkować w 9 m-cu, w 12 m-cu chodzić, żadnych odchyleń od normy nie ma:) A ciągnięty za rączki z pozycji leżącej do tej pory się niechętnie podnosi- po prostu leniuch i tyle, więc nie stresuj się autorko:)

Gość gość
Nie podciąga się do siadu czy nie "ciągnie " główki?

Gość gość
I jedno i drugie robi taki mostek i się prezy .

Gość gość
Moim zdaniem rehabilitacja nie zaszkodzi- tylko jakaś lekka- najlepiej bobathami. Takiego drobiazgu nie dałabym rehabilitować vojtą- bo zdarzają się tacy, co przy każdej okazji po vojtę sięgają.