Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminka8887

pchacz czy chodzik ???? co kupic przy nauce chodzenia ???

Polecane posty

Gość maminka8887

co polecacie?? jakie pchacze , jakie chodziki ??? co uzywaly wasze dzieci ???

Gość gość
zdecydowanie pchacz-samochodzik, dziecko uczy sie prawidlowej postawy i ukladania nozek, chodziki znieksztalcaja ulozenie sawu biodrowego, zreszta sa bardziej niebezpieczne, pchacz wezmiesz nawet na dworek a chodzik juz nie bardzo

Gość gość
Chodzik na pewno nie, jeśli już to pchacz. Ja pchacza nie mam, ale syn sam z siebie wymyślił i pcha taboret przez cały pokój, więc przypuszczam że pchacz jest odpowiedniejszy dla dziecka.

Gość gość
moja dwojka uzywala tylko pchacza, ja jako dziecko mialam klopoty z chodzenie przez chodzik, dlatego swoim nie kupowalam chodzikow

Gość gość
Tylko pchacz! My mieliśmy autko dla syna

Gość maminka8887
a jakie pchacze polecacie ? autka czy takie muzyczne z pianinkami i innymi funkcjami ????

Gość gość
pchacz im prostszy tym lepiej.

Gość gość
Po co w ogole to kupowac? Nie sxkoda kasy? Dziecko i tak predzej czy pizniej nauczy sie chodzic bez wspomagaczy a taki pchacz czy chodzik to starczy na miesiac dwa i zajmuje miejsce w domu i strata kasy...

Gość gość
ja mam chodzik gniazdo, jest fajny

Gość maminka8887
gniazdo ?? jaki to chodzik ?

Gość gość
Moje dziecko miało chodzik. Samodzielnie poszedł mając niespełna 10 miesięcy. Przydaje się to ustrojstwo, jak musisz coś zrobić, kilkanaście minut w chodziku na pewno nie będzie miało wpływu ani na stawy, ani na chodzenie. Dłużej zresztą nie miał zamiaru w tym pozostawać, jakby nie było, to jest jakieś ograniczenie dla *****iwego dziecka. Szybciej przemieszczał się na czworaka, a w kojcu, czy łóżeczku nie dałby się zamknąć za skarby świata.

Gość gość
pozwolic dziecku chodzic przy meblach a nie wciskac do chodzika na caly dzien-bo tak to sie konczy pomimo ze mamusie bronią sie ze tak nie robia hehe

Gość gość
jak gotuje obiad a dziecko pobiega w chodziku nic mu nie stanie sie :P

Gość gość
gniazdo to takie ze dziecko siedzi w takich majtach w srodku, nie stoi samo

Gość gość
wpisz Chodzik Space Tweet Chicco, taki typ, ten akurat drogi i duzy, ale chodzi mi o forme chodzika :)

Gość Jakie to dziwne
Dziecko powinno chodzić przy meblach.Żaden chodzik, czy jakiś pchacz.Moja 11-sto miesięczna wnuczka w parku podniosła samodzielnie gałązkę i zaczęła chodzić.Byłam w miłym szoku.Moje dzieci nie używały żadnych dodatkowych gabarytów

Gość gość
17.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Po co w ogole to kupowac? Nie sxkoda kasy? Dziecko i tak predzej czy pizniej nauczy sie chodzic bez wspomagaczy a taki pchacz czy chodzik to starczy na miesiac dwa i zajmuje miejsce w domu i strata kasy --- moi synowie mieli auta pchacze, do drugich urodzin im sluzyly wiec nie mow ze szkoda kasy, jak kupi sie cos wielofunkcyjnego moze posluzyc na dlugi czas