Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovalowa

mięśniaki macicy

Polecane posty

Gość lovalowa

witam, mam zapytanie do osób, które mają mięśniaki macicy. otóż ja mam dwa, które stale rosną. urodziłam 2 lata temu pierwsze dziecko, planowałam drugie, ale u męża w pracy jest redukcja etatów i musimy wstrzymać się z tą decyzją. czy ktoś stosował jakieś naturalne preparaty na mięśniaki? skutecznie? może jakaś specjalna dieta? może któraś z Was polecić jakąś kurację? albo linki? oprócz tego mam torbiele w piersiach, łączę te wszystkie guzy o podłożu estrogenowym.

Gość gość
a ile masz lat, jeśli można wiedzieć?

Gość lovalowa
myślę, że to ile mam lat nie ma znaczenia dla mięśniaków. 31.

Gość gość
dziękuję za odp.

Gość Mam swoje lata
Nie jestem lekarzem ale wiem z własnego doświadczenia że kiedyś miałam mięśniaki i po kilku latach wszystkie wykruszyły się; teraz nie mam w ogóle.W ubiegłym tygodniu robiłam USG i ginekologa i wszystko jest w porządku. Pamiętam jak lekarz namawiał mnie na usunięcie:D

Gość lovalowa
mnie lekarz namawiał na ciążę i tak w wakacje mieliśmy zacząć działać w tym kierunku, tylko mąż jest na wypowiedzeniu. jednakże wróćmy do tematu głównego :)

Gość lovalowa
moja lekarka twierdzi, ze po usunięciu mięśniaków mogę zapomnieć o drugim dziecku. podawała szczegóły, których tu oszczędzę innym. bardzo chciałabym mieć drugie dziecko, ale trawką się nie wyżywimy.

Gość gość 0204
Wg mnie naturalnych, skutecznych metod na mięśniaki nie ma. Ja walczyłam z nimi latami. Na pewno są leki hormonalne, ale rozumiem, że Ty nie chcesz ich stosować, z uwagi na planowaną ciążę. Słyszałam też, że po ciąży możliwy jest zanik mięśniaków.

Gość lowalova
przed ciążą miałam mięśniaka, który rozrósł się po porodzie, pojawił się również drugi. nie mogę stosować hormonów ze względu na guzy w piersiach. wkrótce udaję się na usg i punkcję (piersi).

Gość Decyzja należy do Ciebie
Lekarz ginekolog ma rozeznanie w tej kwestii dlatego nie zamierzam Ci niczego sugerować.Urodziłam dwoje dzieci i mięśniaki mi zniknęły bez żadnych leków,również kwalifikowałam się do operacji. Każdy ma inny organizm, dlatego musisz być pod kontrolą lekarza.

Gość gość
Moja koleżanka miała guzki w piersi.Co roku kontrolowała robiąc biopsję. Po urodzeniu dziecka wszystko jest OK. Karmi dziecko piersią.

Gość lowalova
również karmiłam piersią, guzki wyczuła położna. są to guzy najprawdopodobniej estrogenozależne jak i mięśniaki. przedmiotem rozmów są jednak mięśniaki :) proszę o rady :)

Gość gość
Moja siostra miala miesniaka na macicy bardzo duzego,przy tym okropnie obfite miesiaczki niestety przy porodzie doszlo do krwawienia i musieli jej cala macice usunac :( Z tymi miesniakami trzeba uwazac.

Gość gość
A jeszcze chcialam dodac,ze moja siostre do ciazy sam lekarz namawial,ponoc miesniak dzieki temu mial sie wchlonac,bzdury.Na szczescie dziecko zdrowe sie urodzilo

Gość gość
Bzdury piszecie, pytacie o wiek itp. Zależy jak duży ten mięśniak, bo ja mam od 15 -tu lat i się nie powieksza, ale tez nie znika. Mój ma ok 1 cm.

Gość gruszka198765
dokładnie wiek nie ma znaczenia, ważna jest gospodarka hormonalna i ogólny stan organizmu. mięśniaki są niebezpieczne, u mnie skończyło się na jednym dziecku, potem miała wyciętego mięśniaka, bo szybko rósł i po 3. poronieniu zrezygnowałam z kolejnej ciąży.

Gość gość
na pewno trzeba oczyścić organizm dieta, masz złogi w postaci torbieli, znajdź w okolicy dobrego zielarza