Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przywróciłam twarz do stanu używalności

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni miałam reakcję uczuleniową na buzi. Skóra bardzo mi wyschła (zaczęła schodzić płatami), wyskakiwały takie jakby guzy - nabrzmiałe i białe, strasznie swędzące. Nie pierwszy to już raz i wtedy nigdy nic nie pomaga. Tym razem jednak postanowiłam zawalczyć. Umyłam twarz żelem (niestety wysusza na ogół) i nałożyłam grubą warstwę tłustego kremu bambino - takiego najzwyklejszego kremiku za 5zł. Po 10 min resztę starłam czystym ręcznikiem. I mam znów swoją idealną cerę - zero przebarwień, swędzenia, przesuszonej skóry. Nie wiem, może komuś się przyda ;)

Gość gość
a po czym taka reakcja?

Gość gość
i niech schowają się drogie kosmetyki :P Bo zawsze jak takie coś miałam to próbowałam coś z tym zrobić, jakieś maści nawet miałam i dupa :D A tu zwykły kremik, takie cudeńko :D

Gość gość
Na roztocza. Nocowałam u kumpeli, widać ta jej kanapa dawno nie czyszczona była :P

Gość gość
dawno nie była czyszczona* Chyba poprawniej ;)

Gość gość
ja mam taka reakcje na maseczki, i to bez roznicy czy ze sklepu czy domowe, twarz z bablami, wyrazne slady jak po oparzeniu, ale ja stosuje masc z hydrokortizonem, pare minut i schodzi