Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dziecko więc na sobie oszczędzam

Polecane posty

Gość gość

i czuje się z tym źle. Nie mam już markowych ubrań, drogich kosmetyków, wielu par butów i torebek. Żal mi pieniędzy, nie wiem co się dzieje, wszystko co mogłabym sobie kupić przeliczam na rzeczy, które mogłabym kupić dziecku. Idę na zakupy z myślą o sobie a przynosze kolejne bluzeczki dla dziecka.... Żal mi się, coś mi się z głową chyba dzieje.

Gość gość
mam tak samo

Gość gość
a ja tak nie mam, lubię wyglądać super i pieniażki wydawać na swoją osobę:)

Gość gość
ja tez tak mam :(

Gość gość
Taka uroda bycia mamą. Kiedyś 20 zestawów na wyjście teraz 2 lub 3 :) No a po co wam teraz 20 par butów? :)

Gość gość
Nie doświadczyłam tego na sobie ale moja bliska przyjaciółka miała tak samo, zawsze należała do tych ''naj'' a po urodzeniu dziecka zmieniła sie diametralnie.Zaczęło się od oszczędzania na ciuchach, kosmetykach, później unikała wyjść z przyjaciółmi, wychodziła do sklepu niemalże w tym w czym spała, później straciła zainteresowanie męża co doprowadziło ją do jeszcze większego załamania, nie mogła na siebie spojrzeć w lustrze, to błędne koło- jedna rzecz pociąga za sobą następna.Dlatego uważam że kobieta po urodzeniu dziecka powinna tym bardziej o siebie zadbać.

Gość gość
Dla mnie to jest chore co Wy robicie. A czy wasze dziecko naprawde az tyle potrzebuje ciuchów??

Gość gość
''No a po co wam teraz 20 par butów?'' po to samo co kiedyś? Czy bycie mama oznacza rezygnacje z dobrego wyglądu?Później zaniedbane matki-poleczki dziwią się ze ich mężowie maja na boku inne kobiety, młodsze, bardziej zadbane.

Gość gość
Dobra matka i żona to nie ta która rezygnuje z dotychczasowego życia na rzecz siedzenia na L4 i prania pieluch ale taka która potrafi te obowiązki połączyć z przyjemnościami pracą i zadbaniem o siebie

Gość gość
jesli czegoś potrzebuje z ciuchów to se kupuje tak samo jeśli chodzi o dziecko a nie chodzę jak łajza ostatnia.

Gość gość
popieram koleżanke wyżej, dziecko to jedno ale o siebie tez trzeba dbać, nie jestem kurą czy służącą -jestem szanująca się kobietą!

Gość gość
Temat mi zupelnie obcy bo ja wrecz przeciwnie od kiedy jestem matka jeszcze bardziej dbam o siebie a na ciuchy dla siebie i corki wydaje sporo kasy. Dobrze ze maz nie ogrania tematu bo by osiwial :-)

Ja już teraz nie mam na takie luksusy. Ale dla dziecka postaram się coś wykombinowac :P

Gość gość
A potem spotyka się takie matki w przedszkolu czy w przychodni oberwane, w łachmanach jakiś, ze wydaje się ze to babcia jakaś przyszła a nie matka.

Gość gość
jeśli miałaś markowe ciuchy, buty i torebki to co się z nimi stało? wyparowały?, mam trzy skórzane porządne torebki (różne kolory acz neutralne) i noszę je po parę lat, podobnie z ciuchami i butami (butów mam z 15 par,może więcej,te niemodne -np. sandały z kwadratowymi czubkami czekają że może moda wróci-są niezniszczone), w sezonie kupuję sobie jakąś rzecz na czasie, ale bazuję na klasycznych i dobrych gatunkowo ubraniach, które "starczają" na długo i nigdy nie wychodzą z mody i to nie dlatego że nie mam pieniędzy, ale szkoda mi wyrzucać je w błoto na jednosezonowe ''szmatki'' i po co dziecku tyle ciuchów- skoro po pierwsze szybko rośnie, po drugie nie szanuje- bo to jest niewykonalne u dziecka i po trzecie- Ty jesteś od dziecka ważniejsza, a córce nie zależy w co ją ubierasz i ile ma tych ciuchów- chyba że już zdołałaś ją tego nauczyć- że najważniejsze to mieć nową sukienkę z hello kitty czy innym pony :-/

Gość gość
nie stroiłam swoich chłopców do przedszkola, miało być przede wszystkim czysto i wygodnie (i miło mi było, jak mnie pani do pomocy przedszkolance pochwaliła moje dzieci, że zawsze takie czyściutkie) chodzili w spodniach dresowych na gumce i bluzach- i był cud, jak na drugi dzień mogli ubrać te same spodnie- ale to się zdarzało sporadycznie, brudzili się na podwórku i jedzeniem-po co inwestować w ubrania u małych dzieci? firmowe ubrania zaczęłam im kupować jak poszli do gimnazjum, ale dlatego bo ja chciałam- a nie oni- tak ich nauczyłam i wiedzą że nie ubranie jest najważniejsze i nigdy nie miałam sytuacji, żeby chcieli jakiś ciuch i prosili np. o adidasy z nike czy czapkę z adidasa "bo wszyscy mają", jak nauczysz tak będziesz miała

Gość gość
Po co inwestować? Żeby dziecko ladnie wyglądało, a nie tylko czysto. Okropna jesteś. I nie mówię, żeby matka nie kupowała sobie ubrań, ale nie można też na dziecku oszczędzać bo to tylko dziecko.

Gość gość
Tez uważam że to przesada wszystko dla dziecka, a ja 2 lata w jednych spodniach...po pierwsze nie przestaje się być kobietą, do tego lat nie ubywa, a fajny ubiór i makijaż dodaje lekkości ;)

Gość gość
Też mam podobnie. Dziecko wprawdzie jeszcze wiele nie wymaga (11 miesięcy), a dużo ubrań kupiłam jeszcze w ciąży, karmię jeszcze piersią, a dziecku sama gotuję, kosmetyki ma dwa + witaminy. A jednak przy moich 60% wynagrodzenia podupadłam i zaczęłam porównywać ceny, wiele rzeczy odpuszczam, co wcześniej bym łapała jako okazję. Dlatego zaraz po rodzicielskim wracam do pracy, żeby wyjść z tej "biedoty", do której nie przywykłam. Wiem, że później potrzeby dziecka wzrosną, więc pewnie "najlepsze" czasy inwestowania w siebie mam za sobą...:-P