Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 miesieczne niemowle nie siedzi0

Polecane posty

Gość gość

Witam jutro córka skończy 7 miesięcy. Posadzona jeszcze nie siedzi czy to normalne? kiwa sie na boki dosłownie przez kilka sekund ladnie prosto siedzi. Potem traci równowagę.

Gość gość
Syna w ogóle nie sadzalam na siłę. Sam usiadł jak miał 8.5 miesiąca.

Gość gość
dziecko ma na to czas do konca 8. miesiaca. moja corka wlasnie ok. koncowki 8. miesiaca zaczela sama siedziec (ale jeszcze nie siadac). lekarka mowila, ze pewnie dlatego, ze jest bardzo duza, bo poza tym wszystko inne robila szybko.

Gość gość
Najprostsza rada i wskazówka- nie sadzaj. Moich dzieci nie sadzałam nigdy. Przyszedł ten moment, kiedy same usiadły, a było to po 8 m-cu, to samo z chodzeniem- nie chodziłam za rączki, nie używałam chodzików, kiedy byli na tyle silni- wstali i poszli. Ma czas. Nie przyspieszaj niczego na siłę, to najlepsze, co możesz dla niej zrobić.

Gość gość
no ale lekarz jakos sprawdza, czy dziecko juz pewnie siedzi - u mnie o to pytal. mowil, zebym nie sadzala za czesto, ale dla kontroli raz na czas tak.

Gość gość
Córka czolga się przymierza się do raczkowania ale do siadania rwie się np w foteliku samochodowym wtedy stara się prostowac tak samo w lezaczku bujaczku za race jej nie ciągne ale jak czasami w zabawie posadze to trzyma równowagę przez chwilę a potem upada na boki

Gość gość
nie mozna na sile sadac dzieci kazde diecko jest inne .mnie sadzali na sile mam krzywa kalatke piersiowa.

Gość gość
tak, tylko z tym sprawdzaniem to tak, jak z podnoszeniem za rączki z pozycji leżącej- tylko i wyłącznie dla sprawdzenia jak mocne są mięśnie. Miałam na myśli dłuższe sadzanie, obkładanie poduchami..itp

Gość gość
moj 10 miesięczny syn sam pewnie siedzi, ale nie siada - dwa razy usiadl i tyle. podciaga sie i wstaje juz. bylam z nim u neurologa w srawie konsultacji - chodzilo o cos innego, ale obejrzala go i powiedziala ze rozwoj pełny prawisłowy

Gość gość
Moja sama siadała w wieku 7 miesięcy , raczkuje cudnie ale ma juz 9 , wstaje . Tylko ze jest pewnie duża różnica miedzy waszymi dziećmi a moja. Ona jest bardzo drobna i szczuplutka stad lekarz twierdzi ze szybciej i wiecej sie rusza bo jej tłuszczyk nie przeszkadza :) to jak z dorosłymi :))) także jak dzieci dorodne to sie nie przejmujcie !!!! Zaczną tylko ciut pózniej !!!

Gość gość
daj spokoj,moj tez nie siedzial a skonczyl 8 i zaczal siedziec z dnia na dzien. nie martw sie, usiadzie:)

Gość gość
moj ma pol roku , jescze do niedawna martwilam sie ze sie wogole nie obraca, az tu z dnia na dzien jak zalapal to smiga po podlodze :) mysle ze na wszytsko przyjdzie pora

Gość gość
mam blizniaczki dwujajowe. jedna szybciej raczkowała- druga dopiero stawała na czworakach, siadała, chodziła. wszystko co "fizyczne" robiła szybciej. a druga szybciej mowiła, ma 3,5 roku a juz wyraznie mowi "r", zna wszystkie literki, liczby do 100, chetnie sie uczy itp ale np. na jednej nodze nie umie skakac a ta pierwsza umie...kazde dziecko rozwija sie inaczej