Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne zachowanie synka

Polecane posty

Gość gość

syn ma orawie 3 lata, zauwazylam ze od jakiegos czasu 'zawiesza sie' tzn patrzy przed siebie w punkt na scuanie albo podaza wzrokiem po scianie a za moment wraca do zabawy; dzis pobil rakord, byl bardzo spiacy ale chcial ogladac ksiazke o zwierzetach, zaciecie ogladal gdy nagle zaczal sie wpatrywac w sciane a potem oczami podazac za czyms, normalnie jakby cos widzial; zapytalam na co patrzy, to powiedzial ze na nic i wrocil do ksiazki, ale jeszcze kilka razy sie odrywal i znow wracal, taki dziwny sie zrobil; potem popatrzyl znow na sciane usmiechnal sie i tylek mu ozyl, zaczal sie smiac, popisywac i o spaniu nie bylo mowy; przyzbam ze az mnie ciarki przeszly, ale tez boje sie ze to moze jakas chorobe oznaczac

Gość gość
up

Gość gość
Wg mnie cos widzi, dzieci maja szosty zmysl. I nie wyglada to na nic groznego. Moja corka do czasu przeprowadzki (3 lata) mowila, ze widzi dziadka. Najpierw jako niemowle czesto wodzila wzrokiem po suficie i "z niczego" sie smiala, potem jak nauczyla sie podstawowych slow, wskazywala palcem i mowila "dziadzia!" a jak nabrala wiekszej oglady w mowie to zdarzalo jej sie powiedziec "na cmentarz? po co? dziadzia tu". To dopiero bylo straszne :D Ale wspominam to dobrze, corka sie nie bala a to najwazniejsze :)

Gość gość
Koleżanki corka jako 1,5 roczna dziewczynka miała drgawki, badano ją pod kątem epilepsji, przeszła rozne badania. Nic nie wykryto, a teraz ma 2,5 roku.

Gość gość
To ta mądra co nie wie skąd dziecko ma zabawkę

Gość gość
nie, nie jestem od 'zabawki'; po prostu martwie się, kiedyś obilo mi się o uszy że takie 'zawiasy' mogą oznaczać padaczkę, ale wczoraj to naprawdę trochę przerażajace już bylo

Gość gość
Nie martw się na zapas może ma taki etap rozwoju,obserwuj cierpliwie i ewentualnie idz do psychologa a nastepnym razem zacznij mierzyć czas ile to trwa sekund taka zawiecha...może coś sobie przypomina dziecko po prostu i się uśmiecha a patrzy na ścianę aby myśłi mu nic nie wytrącało??

Gość gość
Przy padaczce wygląda to tak że człowiek odcina się od świata zewnętrznego i patrzy w jeden punkt, zupełnie jakby odleciał . Twój synek wodzi wzrokiem usmiecha się a to coś zupełnie innego :). Nie masz się czym martwić według mnie.