Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jojka123

Ząbkowanie i zmartwienie

Polecane posty

Gość Jojka123

Moj syn ma 16 miesiecy i ma tylko 4 ząbki górne i dwa dolne, pod dziąsłami widać, że czają sie dolne dwójki, ale nie chcą wyjść. Powinnam się martwić? Ile ząbków miały wasze maluchy jak były/są w wieku mojego synka?

Gość Jojka123
Up

Gość gość
Dlaczego niby masz się martwić? Mojej pierwsze wyszły jak miała 11 mięsiecy. Nie martwiłam się, bo wiedziałam, że z tym jest różnie. Jak miała 17 mięsiecy miała jedynki, dwójki i wychodziły jej już wtedy czwórki, wszystkie na raz. Każde dziecko jest inne.

Gość gość
Gosciu dziekuje za odpowiedz. Bardzo mi ulzylo :)

Gość gość
podobno lepiej jak zęby idą później niż wcześniej, fakt mój chrześniak miał pierwsze żeby w wieku 3 miesięcy , dzisiaj ma 9 lat i problemy ze zgryzem zębów stałych - podobno dlatego ze zbyt wcześnie szły mu pierwsze zęby :(

Gość gość
A pomyśl jak ja się martwiłam i to nie potrzebnie. Objawy ząbkowania a przede wszystkim spuchnięte dziąsła miał w wieku 2-3 mcy. A pierwszy ząb wyszedł jak miał ok 10 mcy i tydzień :) wyszły cztery jedynki i... cisza dwójki górne wyszły jak skończył rok. Teraz ma 14 miesięcy i 4 jedynki, 3 dwójki i idą: dwójka, 4 czwórki, 1 trójka. Nie przejmuj się, ale jeśli naprawdę Cię to gnębi idź do pediatry :) Ja zapytałam, pomimo że mnie tu uspokajały przed 1 zębem to przy wizycie u pediatry zapytałam-i wtedy się uspokoiłam :)

Gość gość
moj ma 11 miesiecy i nie ma ani jednego :( i tez sie martwie

Nie masz czym się martwić, dzieci ząbkują w różnym wieku. Mój synek zaczął jak miał 8 miesięcy i dość wolno mu te ząbki wychodzą. Mogę Ci polecić dobrą maść na dziecięce dolegliwości – dentibaby. My używamy, bo ma naturalny i bezpieczny skład.

Gość gość
Moje dziecko ma 16 zębów a jest w tym wieku a znajomej 4 wiec nie ma reguły.