Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

12 tydzien a lekarz podał płeć

Polecane posty

Gość gość

jestem w szoku nawet go nie pytałam a on że na 80% wygląda to na chłopca że jest raczej pewny. Bardzo dobry sprzęt i lekarz więc może faktycznie miał racje zdarzyło się Wam wiedzieć już w 12 tyg??

Gość gość
coś p******i.

Gość gość
tak, mnie tez podal w 12 tyg ze chlopak i ze jest pewny. dzis mam 3 letniego syna.

Gość gość
no mojemu koledze tez w 12 tyg na super sprzecie w szpitalu wykryli chlopca potem w 18 okazalo sie ze dziewczynka, nie wierz w to

Gość gość
u mnie w 14tc że syn i się zgadzało.

Gość gość
Hmmm... nie to żebym się znała ale rewelacje tego lekarza, zwłaszcza gdy obstawia płeć męską, traktowałabym z dużym dystansem.

Gość gość
Mi lekarz w 12 tyg. powiedział, ze bedzie dziewczynka, ale sprawdzał po narządach wewnetrznych (macica)

Gość gość
u mnie się sprawdziło

Gość gość
Ja tez sie nie spodziewalam, a w 12 tygodniu na usg genetycznym, lekarka mowi zw najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, no i sie potwierdzilo-mamy corke:-)

Gość gość
Mi też lekarz w 13tygodniu powiedział, że będzie chłopiec. Miał rację.

Gość gość
my tez dowiedzielismy sie w 12 tygodniu ze bedzie dziewczynka i jest dziewczynka

Gość gość
Mi lekarka-genetyk kliniczna, b.dobry ginekolog pracujący na świetnym sprzęcie podczas badań prenatalnych w 12t4d powiedziała, że dziewczynka. Dziś moja córka ma 2 lata ;)

Gość gość
jJa dowiedziałam sie na badaniu genetycznym, w 11t i 4d

Gość gość
Ja w 15 tygodniu dowiedziałam się że będzie dziewczynka i tak też było, również byłam w szoku :) Na początku nie wierzyła, że to pewnie jakaś pomyłka ale nie:) Mam córcię prześliczną

Gość gość
No wlasnie nie rozumiem oburzenia tutaj i jakiejs bezsensownej zazdrosci, bo ktos wiedzial juz w 12 tygodniu, jaka plec ma dziecko. Faktycznie, moje kolezanki dlugo nie wiedzialy, bo dziecko zle ulozone (tzn. dobrze :) ale do pokazania plecki zle ;) ) albo sprzet byl za slaby i lekarz nie mial warunkow do tego zeby plec okresil. Ale tutaj na kafe panuje zazdrosc i zawisc, nawet o takie najglupsze badanie USG i zaraz zaczynaja sie posty w stylu: "moj kolega, moja kolezanka...-lekarz sie pomylil" Oczywiscie, ze lekarz sie pomylic moze, ale 12 tydzien to jest jeszcze czas na kupowanie wyprawki i do konca ciazy zawsze cos mozna odkrecic( w zasadzie wszystko poza plcia dziecka :D) . A jesli kogos stac, to robi amniopunkcje i z niej tez wychodzi plec, bezblednie :)

Gość gość
Szlam w 13 tc i nie wierzylam,ze sie dowiem plci bo jak tak wczesnie? A dostalam przekroj jaderek na zdjeciu usg,lekarz byl na 100% pewien:P nie ocenial,czy cos dynda miedzy nogami tylko zobrazowal konkretny narzad.

Gość gość
Miałam tak samo. Usg Warszawa ul. Agatowa. Dokładnie w 12t2d

Gość gość
u nas tak samo w 12 tygdoniu powiedzial ze dziewczyna , chociaz na koniec stwerdzil zeby jeszcze zaczekac troszke z potwierdzeniem na 100% a 20tyg juz byl pewien ze dziewczyna 100% teraz czekamy do czerwca :)

Gość gość
Teraz to żadne odkrycie. Pisałam na forum z mamami z całej PL i te z małych miasteczek najczęściej długo nie wiedziały (jakoś sprzetu, kompetencje lekarzy). Ale mieliśmy 3 przypadki podania płci na 1szym genetycznym. Super, że już trafiają nawet z dziewczynami:)

Gość autorka gość
ja akutar jestem w szoku bo liczyłam na drugą córkę a lekarz że raczej chłopak będzie