Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

refundacja in vitro komu sie udało

Polecane posty

Gość Lilliana
ale co ci przeszkadza: -że ktoś, dla kogo bóg wymyślił inny plan, bierze sprawy w swoje ręce? -że "bezpłodniaki" którymi gardzisz przekazują swoje geny? i przez to rasa wymiera? -że w ogóle podatki się płaci wysokie? w ogóle skąd tyle pogardy, to nie są jacyś degeneraci tylko osoby z taką akurat choroba lub wadą. nikomu nie szkodą.

Gość gość
nie nazywam bezplodniakami ludzi, ktorzy adoptuja dzieci tylko tych od in vitro. Jak adoptujesz to stajesz sie rodzicem adopcyjnym. Ale jak wyprodukuja dziecko w tobie, bo masz taki kaprys to tez jestes jego rodzicem ( w koncu sierota sie nie rodzi dziecko), ale sztucznym tak jak poczecie tego dziecka

Gość Lilliana
aha biednymi też gardzisz, pewnie tez gejami, murzynami, ślepcami (to taka straszna ułomność przecież).

Gość Lilliana
ale jak to sztucznym? przecież nie android się rodzi. jakiś narząd nie pozwala łatwo się przyjąć zapłodnionej naturalnie komórce, i in vitro w tym pomaga. nie widzę tu wielkiego g****u na naturze, dalej przekazywany jest taki sam zestaw genów. idąc tym rokiem to inseminacja palcem też jest sztuczna, ale co z tego.

Gość gość
po pierwsze mi to nie przeszkadza. Ja wyrazam tylko swoje zdanie.Nie podoba mi sie in vitro z wielu powodow. po pierwsze nie wiemy jak to jest bedzie z tymi dziecmi poczetymi sztucznie, czy beda zdrowe, czy beda mogly sie rozmnazac. To niepewna metoda. Po drugie sprowadza rodzicielstwo do zwyklego kaprysu. Po trzecie laski sie faszeruja hormonami, cpaja, chleja, biora rozne leki bo w razie czego zrobia sobie in vitro:O

Gość gość
nie gardze gejami czy osobami niewidomymi. Murzynami jednak i ciapatymi gardze. To rasy ktore nie powinny sie mieszac z bialymi.

Gość Lilliana
no tak wreszcie się ujawniłaś. biorą hormony! ojej, straszne no! prawdziwa plaga. szkoda że znam niemal same kobiety które brały hormony a nie są bezpłodne. współczuję ograniczenia, naprawdę. brak słów. i nie, to nie jest kaprys że i chore osoby chcą mieć dziecko. kaprys to jest jak masz dwie sukienki wieczorowe a kupujesz trzecią itp. i to nie jest kupowanie dziecka tylko oplata za (dla niektórych kontrowersyjną, ale jednak) usługę medyczną, taką samą jak założenie spirali czy operacja wyrostka.

Gość gość
"laski ... biorą różne leki" --- to jeszcze ludzie mają się nie leczyć w wypadku choroby bo potem mogą nie móc mieć dziecka? ich wina? bez jaj. rasistka jestes poza tym wstydź się :)

Gość gość
bo wiekszosc lyka hormony jak cukierki. Ja nie mam nic przeciwko antykoncepcji, ale w Polsce przepisuja ci tabletki od reki, zadnych badan, zadnego sprawdzenia czy w ogole mozesz to lykac. Najlepiej pierwsze lepsze, te za ktore lekarz dostanie kase, bo wypisal recepte:O

Gość gość
na zdrowy rozum jak dziecko takie z invitro ma okazać się bezpłodne to lepiej dla czystości rasy, bo będzie mieć trudniej z przekazaniem genów kolejnemu, trzeciemu pokoleniu, o ile to jest w ogołe dziedziczne.

Gość Lilliana
no ale jeśli nawet bym miała źle dobrane tabletki (nie mówię że tak było), to to ciągle by była bezpłodność nabyta i jeśliby to nie było refundowane to czemu taka osoba ma sobie tego nie leczyć na własną rękę. chyba ma prawo. a genetycznie jest w porządku... nie wiem, masz prawo mieć swoje poglądy, i tak nie są jeszcze najgorsze, ja w sumie też arabów nie lubię. jednak jestem za tym by osób bezpłodnych nie obrażać - tylko tyle.

Gość gość
jestem rasistka i nie mam sie czego wstydzic, ciapaci robia nalot na europe, a murzyni to kazdy wiedza jacy sa. Na niewolnikow to sie nadawali, ale do normanego zycia wsrod cywilizacji to nie bardzo

Gość Lilliana
wiesz co tu się po części zgadzam bo ja uważam że ciapatych trzeba powstrzymać za wszelką cenę zanim zagadną Europę... co do murzynów to nie znam, nie wiem, nie wypowiem się. aha, ale katolicy fanatyczni to też plaga, mimo że nieco lepsi od islamistów, a już są na naszym podwórku... no nic, dziękuję za dość konstruktywną dyskusję bez zbędnego chamstwa, to tutaj rzadkość.

Gość gość
Nie czytalam wszystkich wypowiedzi, wiec moze sie powtorze. Jestem po 30-tce i nie mam dzieci, zeby byla jasnosc. Wierze rowniez w Boga, moj maz rowniez. Moim zdaniem podatki powinny isc w pierwszym rzedzie na te dzieci, ktore juz sa na swiecie i potrzebuja dofinansowania, zwlaszcza kiedy sa chore. Osobiscie tez widze wieksza potrzebe dofinansowania chorych na nowotwory czy innne czesto powazne choroby. Nie jestem absolutnie przeciwna metodzie in vitro ale...za wlasne pieniadze. Porownania do osoby bez reki czy nogi, oka czy uszu jest nietrafione jak juz ktos wczesniej zauwazyl bo...W ZNACZNYM STOPNIU UTRUDNIA TO NORMALNE FUNKCJONOWANIE W ZYCIU PRYWATNHM I ZAWODOWYM. Nie posiadanie dziecka-Nie. Bardzo bym sie cieszyla, gdyby panstwo polskie bylo na tyle bogatym krajem aby pomoc wszystkim potrzebujacym (pomijam patologie na wlasne zyczenie) ale poki co tak nie jest, w zwiazku z czym nalezy w pierwszej kolejnosci dofinansowac tych, ktorzy juz sa na swiecie. Zwykle jest tak, ze dzieki temu dofinansowaniu (refundacji) in vitro, ktos inny bardziej potrzebujacy-ma mniej.