Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szew macdonalda na szyjke macicy czy ktos mial

Polecane posty

Gość gość

Czy sa tu mamy ktore mialy taki szew? Ile dni w szpitalu spedzilyscie po zabiegu? Jakie znieczulenie mialyscie do zabiegu? Czy dlugo krwawilyscie po zalozeniu szwu? Co ile chodzilyscie na kontrole ze szwem? Jakie badania przed zalozeniem szwu mialyscie zrobione? Czy szew pomogl wam donosic ciaze?

Gość gość
Up

Gość gość
Miałam zakładany szew mcdonalda na podtrzymanie ciąży.Jest to zakręcenie drutem wylotu szyjki macicy(tak w skrócie)aby się macica nie opuszczała i dziecko nie wypadło(tak po ludzku piszę)kontrolowac nie trzeba tego,na kontrolach comiesiecznych lekarz jedynie oglądał,po założeniu nie leżałam w szpitalu wogóle,i bez znieczulenia chyba miałam zakładane(nie pamiętam)...a zdejmuje się ten szew krótko przed porodem,zamiast szwów są podobno jakieś kapturki(ale nie wiem)

Gość gość
Szew miałam załozony w znieczuleniu ogolnym, potem musiałam jeszcze kilka dni zostać w szpitalu, z tym jeden leżeć plackiem bez wstawania. Szew jest kontrolowany przez gina podczas normalnego usg, zdejmowany 3 tygodnie przed terminem. Najczęściej po zdjęciu rozpoczyna się poród, ale ja urodziłam dopiero po 10 dniach.

Gość gość
Moja zona miala szew kfc