Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duszę się

ASTMA! RATUNKU!

Polecane posty

Gość gość
Super mi dziąła Pro, bardzo cichy i wydajny inhalator, nie marnuje lekarstwa, dobrze przetwarza w aerozol też te substancj***ardziej oleiste w konsystencji

Gość gość
Mam od paru miesięcy Baby i działa bez zarzutu, rzeczywiście niski poziom hałasu i drgań, prosta obsługa, dzieci radzą sobie z wdechem bez płaczu i marudzenia.

Gość gość
Bardzo dobrym rodzinnym inhalatorem jest mój Pro. Używamy go w domu i na górne drogi i na dolne, lek się wchłania zamiast wytracać.

Gość gość
Chwalę sobie Alergia Stop jeśli chodzi o inhalację u synka i tak samo u siebie. Jest szybko i dokładnie.

Gość gość
Polecę Alergia Stop nie tylko alergikom, bardzo się taka inhalacja przydaje przy przeziębieniach, przesuszonym gardle...

Gość gość
Można w dobrej cenie kupić inhalator Novama Familino Pro, szczególnie że jest to sprzęt z gwarancją wieczystą, także według założeń producenta powinien działać mniej więcej do końca świata :) Jak na razie mi się sprawdza, bezawaryjny, cichy, aerozol jest generowany szybko, dobrze łatwo przechodzi w dolne drogi oddechowe.

Gość Mirkani

Słuchajcie, a ktoś z Was używa nebulizatora Air Pro? Orientujecie się, czy wszystkie leki można w nim podawać? Jak z lekami z kwasem hialuronowym w składzie?

Gość magda

Mogę podpowiedzieć model Alergia Stop jeśli chodzi o takie prostsze w budowie i działaniu inhalatory ale jednak profesjonalne i wydajne. Sama dałam za niego około sto złotych co za tej klasy sprzęt nie jest drogo, a gwarancji mam na 2 lata, marka jest polska Sanity, nadaje się do inhalacji górnych i dolnych drog oddechowych także pełnowartościowy funkcjonalny inhalator .

Gość mikimiki
Dnia 19.12.2018 o 12:29, Gość Mirkani napisał:

Słuchajcie, a ktoś z Was używa nebulizatora Air Pro? Orientujecie się, czy wszystkie leki można w nim podawać? Jak z lekami z kwasem hialuronowym w składzie?

ja używam ich sprzętu i jestem bardzo zadowolona,ale wydaje mi się, że właśnie z kwasem hialuronowym nie można... uważaj, żebyś go nie zapchała!

Dzień dobry,
najważniejszym wskazaniem przy weryfikacji substancji, którą planuje Pani zastosować w urządzeniu jest to, aby nie była cieczą oleistą i NIE zawierała kwasu hialuronowego (w sytuacji ich użycia często dochodzi do zapchania membrany – co często skutkuje jej uszkodzeniem). Jeśli nie jest Pani pewna, czy dany lek nadaje się do nebulizacji w Air Pro, zachęcam do zapoznania się z artykułem edukacja.healthin.com/artukuly/jak-sprawdzic-czy-lek-nadaje-sie-do-nebulizacji-w-air-pro.html gdzie znajdzie Pani wskazówki, jak sprawdzić skład leku, który zamierza Pani nebulizować.
Jeżeli mają Państwo dodatkowe pytania nt. nebulizacji, chorób układu oddechowego czy rodzajów nebulizatorów, zachęcam do dodawania we wpisach hashtagu #pytaniedohealthin. Chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości.
Pozdrawiam Ekspert
Air Pro

Gość Łuceni

A ja mam wrażenie, że mój nebulizator się zapchał. Nagle się wyłączył, nie wytwarza się para. Chyba się nie zepsuł?

Gość mysterka

A co dałaś do nebulizacji? Bo powyżej chociażby było a propo AirPro żeby nie stosować w nim leków które mają kwas hialuronowego albo olejki. 

Dzień dobry,
jeśli nebulizator przestał działać i nie wydziela się para, to właśnie może wskazywać na zapchanie membrany nebulizatora. W tym celu należy przeprowadzić czyszczenie z użyciem białego octu. 
1. Do pojemnika na lek wlej 3-6 ml wody (najlepiej przegotowanej).
2. Dodaj od 2-5 kropli białego octu. 
3. Przeprowadź pełną nebulizację. 
4. Zdejmij głowicę na lek i umyj ją w ciepłej wodzie poniżej 40 stopni przez ok. 5 minut. 
5. Nie puszczaj strumienia wody bezpośrednio na membranę. 
6. Pozostaw nebulizator do samoczynnego wyschnięcia. 
Jeśli ta metoda nie przyniesie oczekiwanego skutku, warto spróbować drugiej opcji: 
1. Odłącz głowicę od korpusu nebulizatora. 
2. Umieść głowicę nebulizatora w pojemniku zawierającym 200 ml przegotowanej wody w temperaturze nie wyższej niż 40 stopni z dodatkiem jednej łyżeczki do herbaty białego octu na okres 3-5 minut. 
3. Wyjmij głowicę z roztworu i delikatnie osusz ją z pozostałości roztworu. Proces suszenia powinien być przeprowadzony z dużą ostrożnością. Zaleca się pozostawienie głowicy do samoczynnego osuszenia poprzez zebranie gazikiem niepotrzebnego płynu.
Proszę o informację zwrotną, czy powyższe rady pomogły i czyszczenie nebulizatora przyniosło skutek. 
Jeżeli mają Państwo dodatkowe pytania nt. nebulizacji, chorób układu oddechowego czy rodzajów nebulizatorów, zachęcam do dodawania we wpisach hashtagu #pytaniedohealthin. 
Chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości. 
Pozdrawiam 
Ekspert Air Pro

Gość Gość

Jest bardzo dobry inhalator Familino, włoskiej produkcji. Na stronie novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja można sobie go oblukać. Duzo używamy, nic się nie psuje, przewody się nie zatykają, aerozol z maseczki nie leci na oczy tylko w drogi oddechowe.

Gość marek

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o takie polecane modele urządzeń to bardzo duży wybór różnych inhalatorów ma w ofercie Sanity – my mamy taki: sanity.pl/inhalator-dla-dzieci