Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mozliwa ciaza?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem, spóźnia mi sie okres... co prawda nigdy nie mam regularnych cykli, ale dziś jest już 38 dzień i okresu dalej nie widać. w tym cyklu miałam tylko dwa zbliżenia z partnerem, 15 dnia cyklu petting, ale nie doszło do kontaktu spermy z moimi narządami. Po 20 dniu (nie pamiętam dokładnie) uprawialiśmy seks, ale w prezerwatywie, w dodatku on nie doszedł. Mimo tego sprawdzaliśmy gumkę, udało się ją nadmuchać, więc stwierdziliśmy, że nie pękła. I to by było na tyle. Ja oczywiście strasznie się nakręcam, ponieważ dawno tak długo mi się nie spóźniał okres... Co prawda byłam chora kilka dni (miałam grypę) oraz dużo stresu (zaczynałam kurs na prawo jazdy i pierwsze jazdy nie obyły się bez nerwów i stresu) Mimo tego, że jak widzicie, bardzo uważamy z partnerem. Czy jest możliwa ciąża? Bardzo nie chcę robić testu ciązowego, ale też wiem że przez ten strach moge opóźnić jeszcze bardziej miesiączkę...

Gość gość
up :(

Gość gość
nikt nie pomoże?

Gość gość
i czy test w 38 dniu cyklu robiony po poludniu bedzie wiarygodny?

Gość ploom
Myślę,że test powinien być już wiarygodny,ale na Twoim miejscu zrobiłabym z porannego moczu,jeśli wynik wyjdzie negatywny,a okresu nadal nie będzie,odczekaj jeszcze 2 dni,powtórz test i idź do ginekologa :)

Gość gość
ok dziś kupię test...a czy w 38 dniu już powinny być jakieś objawy ciąży? bo nie mam ani bólu piersi, ani senności mdłości, częstego oddawania moczu itp... żadnych objawów nie mam :/

Gość gość
Co do objawów naprawdę ciężko powiedzieć,bo u każdej kobiety to inaczej wygląda,niektóre bardzo szybko mają objawy ciąży i to dosyć dokuczliwe,a niektóre przechodzą to bez objawów i występują u Nich dopiero później,moim zdaniem jakieś objawy powinny już nastąpić,skoro stosunek był w 20dc a teraz jest 38,to jest 18 dni,ale najlepiej zrobić test,rozwieje Twoje wątpliwości na jakiś czas.Ale myślę,że tutaj ryzyko ciąży jest małe,skoro był stosunek w zabezpieczeniu i prezerwatywa nie pękła :)

Gość gość
Ja mam zatwardzenie... czy jestem w ciąży?????? :0

Gość gość
gość z 17:38 dzięki, a co do tego pettingu? jeśli np. była palcówka, ale ręka nie miała kontaktu z nasieniem to również nie ma powodu do obaw?

Gość gość
up

Gość gość
uppp

Gość gość
czy ręka, na której był preejakulat, po kilku minutach i wykonanych czynnościach np. ubieraniu spodni itp mogła zapłodnić?

Brak okresu nie zawsze oznacza ciążę. Możesz mieć zaburzenia hormonalne i dziwię się, że współżyjesz- w Twoim przypadku skoro nie chcesz być w ciąży i masz nieregularne cykle- POWINNAŚ IŚĆ Z TYM DO GINEKOLOGA, bo później są sytuacje takie jak teraz,.... kupiłaś ten test?

Gość gość
Zaraz go bede miec, wiem ze to nieodpowiednia pora ale ta niepewnosc jest dobijajaca...

Gość gość
Myskaff mialam robione badania krwi, na tarczyce itp w sierpniu i bylo wszystko ok. Co prawda troche sie odchudzam do tego jestem srdzo podatna na stres wiec nigdy nie mialam cykli co do dnia,zdarzaly sie nawet 10-dniowe przesuniecia ale to bylo dawno i raczej pojedyncze przypadki...

Gość gość
Duży stres,choroba,antybiotyki mogą znacznie opóźnić okres, proponuję pomyśleć o antykoncepcji hormonalnej,odpowiednio dobrane tabletki normują cykl,zmniejszają huśtawkę hormonalną i podatność na stres- o zaletach bezpiecznego seksu chyba nie muszę pisać. Co do opóźnienia miesiączki nie sądzę aby była to ciąża,powiem nawet że to raczej mało prawdopodobne.

Gość gość
1 kreska.

Gość gość
Dzieki za pomoc, na pewno udam sie do ginekologa w najblizszym czasie, dosc sie stresu najadlam