Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chore dziecko to niestety dobry interes

Polecane posty

Gość gość
nie wiem czy pieniądze od ludzi i fundacji na leczenie córki idą na ich zachcianki, ale to chamstwo prosić jeszcze o kasę. x x Ja tez zbieram 1% podatku i mechanizm tego jest taki: z reguły wpłaca tylko najblizsza rodzina, najczesciej mi sie udaje uzbierac miedzy 600 a 1200 zł rocznie,,, wiekszosc osób tyle zbiera. Jesli chce cos kupic, to moge zrobic to tylko wg listy, moge kupowac np. leki, opatrunki, buty lub mat. ortopedyczne, ew. pomoce edukacyjne... Najpierw wykładam sama kase na to, biore fakture na fundacje, nastepnie wysyłam do fundacji faktury, oni to sprawdzaja, i dopiero po sprawdzeniu, zwracaja mi pieniadze na konto. Przeceiz to jasne, ze to nei tak, ze jak ktos uzbiera srodki z 1% podatku to dostaje kase na konto i robi z tym co che, jak mozna wypisywac takie bzdury. Ogólnie to ludzie narzekaja, ze wysyłaja te apele i wszyscy maja w d***e i ignoruja ich, mozna wysłac pareset podobno i nikt nie wpłaci

Gość gość
ale dlaczego cię boli, że udaje jej się nakłonić ludzi do wpłacania tego 1 %? jakbym miała w rodzinie takie dziecko, to też bym wolała dać ten 1 % krewnym lub znajomym niż komuś obcemu w gorszej sytuacji. tak już jest. a jak ci ludzie są w miarę zamożni, to zwykle tak bywa, że rodzina też jest w niezłej sytuacji i trochę tego jest z tego 1 %.