Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu dla 7 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie pomysły , jak karmicie swoje dzieciaczki?

Gość gość
moj skonczyl pol roku 7:00 180ml mm 11:00 180 ml mm + łyzeczki kaszki nestle z glutenem ( dopiero wprowadzam) 14:00 obiadek 15:30-16:00 deserek 17:30 180 ml mm 20:30 180ml mm z kleikiem ogolnie w nocy juz nie jada, ale od kilku dni zabkuje i budzi, nic go nie uspokaja jak butelka,malo pije i nei iwem co z tym zrobic bo juz chyba probowlam wszystkiego

Gość gość
ja mam prawie tak samo jako ososba wyzej, moja córka tez skonczyla pol roku, jesli chodzi o drugi posilek to tez dopiero wprowadzam gluten ale daje jeszcza dodatkow kaszke jaglana, zeby bylo gesciejsze. PIje teraz ładnie, ale jeszcze do niedawna był problemmm duzy problem, malo pila, teraz sie polepszylo. Pije min. 200 ml na dzien, coraz czesciej okolo 250.l nie wiem czy do duzo czy nie, ale kiedys był dramat zeby wcisnac jej na caly dzien chociaz 100 ml

Gość gość
a co pije Twoja corcia? bo moj syn jak tylko poczuje ze z butelki leci cos innego niz mleko to odrazu pluje, nie wiem juz co robic, czasem to siedze i mu strzykawka daje zeby cokolwiek popil, wybrobowalam wszystkich herbatek, robilam wlasne soki, wode odpada, teraz kupuje bobovite to tak ze 20ml pociagnie i koniec...ja bym chciala zeby on mi 100ml wypil u niego ledwo wpycham 40 przez caly dzien

Gość gość
8:00 - 60-90 ml bebilon 2 10:00 -120 ml b2 12:00 obiadek o obiadku herbatka 13:00 ok 60-90 ml b2 ( nie zawsze ) 15:30 - drugi raz obiadek albo gruszka ( nie lubi owoców ) później jeszcze ok 3 razy po ok 120-140 ml b2 ( pije mało ale często ) glutenu jeszcze nie wprowadziłam

Gość gość
może glukoze spróbuj . Moja córka też nie zawsze chce pić herbatkę

Gość gość
up

Gość gość
up up up

Gość gość
Ja cie ale te wasze dzieci duzo jedza!!! Masakra. Moja tez ma 7msc i je 5 posiłkow. Zaczyna 7-8 rano konczy 20-21 i bez zadnych pobudek na jedzenie czy picie.

Gość gość
to się ciesz gosciu wyzej...kazde dziecko jest inne i czegoś innego potrzebuje.. Mój synek ma 7 miesięcy i 2 tyg o 6.00 zjada 120 ml mm, 10.00 kaszkę, 14.00 obiadek, 16.00 jakies owoc banan lub jabłko. 18.00 120 ml mm., 22.00- 90 ml mm i jeszcze budzi się o 2 na 90 ml mm. Próbowałam go oduczyć jedzenia w nocy , podawałam wodę , próbowałam uśpić , nie ma szans , młody musi zjeść żeby móć ponownie zasnąć inaczej płacze . Może i dużo je ale ma 7 i pół miesiąca i waży 7 kg , więc to chyba nie tak strasznie...

Gość gość
Córka 6,5 m-ca. Jest szczupła,ale sporo je :-) 7.30 180 mm z kaszką manną Bobovita (wprowadzam gluten) 10 herbatka 11-12 180 mm lub 100 mm z kaszką jaglana Holle plus owoc do tego (owoce średnio lubi,więc przemycam w kaszy) 14-15 obiadek ,później woda 16-17 100 ml soku przecierowego 18-18.30 180 mm 23 180 mm z kleikiem ryżowym/kukurydzianym