Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia2667

pierwsza tabletka anty w 5 dobie

Polecane posty

Gość Sylwia2667

Witam. Mam takie pytanie. Dziś wykupiłam moje pierwsze w życiu tabletki anty a dokładnie Microgynon. Wiem, że powinno się brać tabletki od 1 dnia cyklu,ale mój cykl jest tak beznadziejny i nieprzewidywalny że nie wyszło. Mam cykle długie i nieregularne i tak jest od porodu, rodziłam w kwietniu 2013 i karmiłam tylko miesiąc po porodzie.

Gość Sylwia2667
Mój cykl teraz trwał 40 dni, ginekolog mówi że powinnam czekać do 1 dc ale jeśli on znów potrwa 40 dni lub dłużej? Nie chcę tyle czekać. Na ulotce pisze, że jeśli przyjmę pierwszą tabletkę do 5 dnia cyklu za 7 dni jestem bezpieczna. Otóż ten okres zaczął się w czwartek o 22 lekkim plamieniem, w nocy się trochę rozkręciło...

Gość Sylwia2667
Biorąc pod uwagę czwartek jako pierwszy dzień cyklu to dziś jest 6 dzień cyklu ale 5 doba minie dziś o 22. Jeśli wezmę dziś tą pierwszą tabletkę skoro piąta doba nadal trwa to mogę uznać, że za 7 dni już będzie pełne działanie antykoncepcyjne?

Gość Sylwia2667
Dodam, że moje cykle zawsze trwały od 32 dni wzwyż. Sorry, za podział na trzy wypowiedzi ale w przypadku jednej dłuższej uznawało mnie za spam.