Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone słońce

jak przekonać znajomych by oddali 1% na konkretny cel

Polecane posty

Gość zielone słońce

byłam kiedyś z wizytą w jednym z domów fundacji L'Arche. http://www.larche.org.pl/ opiekują się dorosłymi z niepełnosprawnością umysłową. to była dla mnie poruszająca wizyta. chcę zachęcić znajomych by oddali im 1% podatku ale jak z nimi rozmawiam to wybieraja np schroniska dla zwierząt (one też potrzebują wiem). jak ich przekonać, że tutaj naprawde ten ich kazdy grosz ma wielkie znaczenie???? no i że pomagają innym ludziom lepiej żyć

Gość gość
a po co chcesz ich na siłę przekonywać? przedstaw im ten pomysł, a niech oni sami zdecydują, na co dać 1%. Jeśli wolą wesprzeć schroniska, to nie możesz twierdzić, że to gorsza inicjatywa.

Gość gość
obiecaj im sex o ile w miare jestes wygledna

Gość gość
ci dorośli powinni być zabijani, nic nie wnoszą do społeczeństwa tylko ciągną kasę, a ja swój 1 procent oddaje państwu

Gość gość
każdy oddaje na taki cel jaki uważa za dobry.Możesz pokazać jakieś foldery reklamowe znajomym ale nic na siłe. Ja oddaje na fundacje wspierająca dzieci z autyzmem. dzięki tej fundacji dzieci te mają szanse w przyszłosci funkcjonować samodzielnie.

Gość zielone słońce
każdy wybiera własny cel to jasne. nie mówię, że coś jest lepsze czy gorsze ale niektórym jest 'wszystko jedno komu oddam' i to własnie o przekonanie tej grupy mi chodzi:) dzięki za każdy pomysł:)