Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już zgłupiałam.MLEKA MODYFIKOWANE poradźcie.

Polecane posty

Gość gość

Taka sytuacja. Synek ma 7 miesięcy z powodu poważnej choroby i antybiotyków byłam zmuszona odstawić go od piersi. Kupiliśmy Bebiko 2 i jadł normalnie wszystko było w porzadku aż nagle po 2 tygodniach zaczął wymiotować. Poranna kaszka łyżeczką,zupki czy deserek OKEJ. Wymiotował zawsze po zjedzeniu butli Bebika. Do tego dziwna skóra na policzkach, rzadkie zielone kupy. Lekarz stwierdził że to uczulenie na BIAŁKO MLEKA KROWIEGO. Przepisał nam Bebilon Pepti i tu skóra na policzkach się unormowała ale mały stracił apetyt i przestał mi jeść zupki i desery. Kupa raz na dwa dni nadal zielona! A dodatkowo strasznie mi płacze w nocy pręży się ewidentnie brzuszek go boli. A od wczoraj zaczął mi wymiotować tym pepti jak Bebikiem. I już zgłupiałam Nie mam pomysłu. Pediatra średnio mi pomaga...byłam już kilka razy KAZAŁ CZEKAĆ. Ale jak mam czekać jak mi przestało dziecko jeść i wymiotuje po każdym mleku. J

Gość gość
Sprobujcie Nutramigen. Jest gorszy w smaku i zapachu, ale jesli Bebilon nie pomaga to moze warto sprobowac. Zwlaszcza ze sie meczy. Ma troche inny sklad od Bebilonu. Objawy nie przechodza od razu. U nas po dwoch tygodniach zaczela mniej ulewac, kupy zrobily sie lepsze, skora tez. Co do koloru kupy. Np po Nutramigenie zielona kupa to norma, nawet tak jest na opakowaniu napisane.

Gość gość
Ja co prawda karmię piersią, ale jak musiałam na kilka dni odstawić to lekarka poradziła mleko z oznaczeniem HA (dla alergików). Może takie byłoby lepsze przy podejrzeniu alergii?

Gość gość
Ja wypróbowałam z 10różnych mlek i w końcu zdecydowałam się na Nutramigen. Pediatrzy niechętnie przepisują bo cztery razy taniej na receptę niż ot tak w aptece. Obrzydliwe ale moje dziecko pije chętnie. Samo robi kupy a musiałam wcześniej pomagać.

Gość gość
Jak mój robił kupę raz na dwa dni to lekarka powiedziała, że trzeba więcej dopajać i tak samo jeśli kupa jest zbyt stała. Może to pomoże na ten brzuszek?