Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka dwa latka zapiera się przed nocnikowaniem

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny mam taki problem, moja córeczka skończyła 2 latka i mamy problem z nauką sikania do nocnika. Nocnik stoi u nas w pokoju od ponad dwóch lat, między zabawkami. Córka zapytana gdzie robimy siku pokazuje że tam do tego nocniczka. Próbowałam sadzać to usiądzie ale dosłownie na kilka sekund, ja ją pochwalę to ta od razu wstaje i ucieka. Próbowałam trzymać ją bez pieluchy tak żeby się obsikała i czuła jakie to nie miłe to skończyło się na tym że "wstrzymuje się" ile tylko może, nawet 6 godzin i kiedy tylko założe pampersa od razu sika i zesikuje go na raz całego. Kiedy mówię chodź zrobimy siku do nocnika od razu się strasznie denerwuje, krzyczy nie i chowa się. Już nie wiem co zrobić żeby się w końcu nauczyła, przecież sadzałam wcześniej, pokazywałam że misiu sika, lala, książeczki kupowałam, bajeczki o tym puszczałam nic kompletnie nic nie pomaga :( może tu mi któraś pomoże i podpowie, może ja coś robię źle

Gość gość
sorry ten nocnik stoi od roku a nie dwóch lat

Gość gość
moze za duzo o tym gadasz i dziecko sie czuje pod presja??

Gość ex_debill_konkubina
poczekaj jeszcze - przyjdzie na nią czas, odstaw nocnik z oczu i skończ temat póki co, spróbuj za 2 miesiące, w międzyczasie pokazuj jej jakąs bajkę, albo ksiązkę o nocniku, ale bez spinania się, że córka coś musi

Gość gość
jakiś inne rady?

Gość gość
co zle robisz? denerwujesz i stresujesz tylko niepotrzebnie ja bym odstawila ten nocnik i dala jej spokoj.

Gość gość
A dlaczego MUSI juz zacząc sikac do nocnika ? Bo inne dzieci to robia ? Widocznie nie jest jeszcze gotowa I tyle. Kazde dziecko jest inne. Bez przesadnej presji sama zacznie. Moja córka zaczela około 1,5 roku przed pójsciem do zlobka a syn.. jak miał 3 lata :) Luzik kobieto.

Gość gość
daj spokój córce bo wywierasz na nia taka presje ze tylko wszystko pogarszasz i przez Ciebie dziecko siku nie robi tyle godzin, daj jej spokój na pół roku a potem spróbuj znowu

Gość gość
Źle napewno robisz dlatego, że ją zmuszasz... Sama doprowadzisz do zaparć nawykowych, będzie się to ciągło 2 lata, będziesz na lewatywy jeździć, kupować cud syropki. Daj jej czas bo jej krzywdę tylko zrobisz.