Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brud pod pachami u dziecka...

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory maz kapal dziecko, dzis ja to zrobilam i co? u mojego 3miesiecznego synka zauwazylam brud jak i biala maz pod pachami...wymylam, posmarowalam kremem...ale czy po takim czasie moze miec tam problem ze skora? jestem zla na meza i mam pretensje do siebie, ze nie sprawdzalam dokladnie tych miejsc, a maluch kapany codziennie...

Gość gość
wymyłaś więc się nie martw o nic. Cóż mąż nie pomyślał żeby pache dobrze umyć, myślał że jak sie wymoczy to będzie ok. a pewnie jeszcze maluszek raczek nie odchylał podczas kąpieli a mąż nie specjalnie tam zaglądał. Zwróć męzowi uwage i bedzie nastepnym razem pamiętał. Nie ma powodu do niepokoju

Gość gość
to nie brud jako taki, to poprostu taa strefa problematyczna, ja tez kapalam synka codziennie, a w tzw.zaginkach- fałdkach skory - czyli pod pachami i pod szyja takie cos sie zbieralo, tam nie dochodzi powietrze, dziecko sie poci i po calym dniu sie zbiera, od ubranek czasteczki itp, dlatego ne rozumiem np mojej szwagierki co malutkie dziecko kapie co 3 dzien ! nawet mu raczek nie myje, bo po co, takie dziecko sie nie brudzi, no ludzie , takie dzieko to dop. sie poci jak placze czy robi kupke, a co dop, pupa ktora sie "grzeje " w pieluszce i do tego ciegle w fekaliach

Gość gość
Dziekuje, po Twoim poscie jestem spokojniejsza, a maz...coz...dostal orymus ;)

Gość gość
Co dostał? To jakiś rodzaj sexu?

Gość zosiasamosia25
hehe mi się przypomnialo jak u naszego 3 tyg synka podczas kąpieli przypomnielismy sobie że pod paszkami tez by wypadalo umyc go no i było coś podobnego co napisalas :D

Gość gość
to normalne ze sie zbeira tam taki bialy sluz, ja kapie syna co dwa dni ale zawsze przed spaniem obmywam mu wlasnie te miesjca i samruje linomagiem, taki sluz moze byc rowzniez w pachwinach, w zgieciach wszelkich , za uszami, wszytskie te miejsca trzeba codziennie umyc i posamrowac jakims kremem

Gość gość
Dziekuje Wam bardzo...wystraszylam sie, bo synek kapany codziennie a tu prosze...no nic, przy drugim czlowiek juz bedzie wyczulony ;)

Gość gość
nie trzeba smarować żadnym kremem! co za durna wypowiedz. Ale myc oczywiście trzeba

Gość gość
Zglaszam autorke tematu do MOPSu