Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pochwica?

Polecane posty

Gość gość

Glupio mi nawet o tym pisac ale potrzebuje porady. Przy kazdej probie wspolzycia cala sie w spinam paralizuje mnie strach i wkońcu do niczego nie dochodzi.Zastanawiam sie czy mam pochwice. Z drugiej strony gdy wkladam palec to nie czuje bolu. Juz sama nie wiem jestesmy po slubie juz dluzszy czas a nadal jest nieskonsumowane. Prosze poradzcie mi cos moze gdybym miala pewnosc ze jest ze mna wszystko ok to bym sie tak nie bala

Gość ewa luna32
ja też tak miałam, trzeba iść do seksuologa. mogą to być problemy, o których nawet sobie nie zdajesz sprawy... jakieś przeżycia z dzieciństwa itp.

Gość gość
Niestety nawet alkohol nie pomaga mi sie przemoc mam jakas blokade i juz i nie ma to związku z jakimis traumatycznymi zdarzenismi nigdy nie bylam molestowana. Po prostu chcialabym miec to za soba:-( ewa luna jak udalo Ci sie TO pokonac?

Gość gość
Witaj. Wiem co przeżywasz.Miałam tak przez kilka lat.Mam 55 lat i za sobą trudne małzenstwo.Dzisiaj nie ma śladu po niemożliwości współżycia. Pomógł mi ginekolog(do seksuologa mi za daleko i za drogo). Otrzymywałam dopochwowo czopki z niewielką dawka hormonu. Ponadto kupiłam kulki gejszy.One też ćwiczą mięśnie kegla,więc zadziałały podwójnie.Ale najważniejsze to pragnąć współzycia.życzę Ci żebyś jak najszybciej poradziła sobie z tym problemem.

Gość gość
Czym się przejmujesz, czekał frajer do ślubu, poczeka do śmierci :)

Gość gość
Dziekuje za mile slowo troche mnie pocieszylas moze i dla mnie jest nadzieja:-( . Bylam u ginekologa z tym problemem i sie dowiedzialam ze wszystko jest w porzadku musze tylko posmarowac sie oliwka i tyle nie ja pierwsza i nie ostatnia sie boje, jakie to proste:-(

Gość gość
Wiem o czym mowisz tez przez to przeszlam ale uwierz ze to jest do wyleczenia musisz znalezc dobrego lekarza ginekologa albo seksuologa. Mi pomogly czopki rozkurczowe i przeciwbolowe i po problemie;-) moze jeszcze ktos sie wypowie komu udalo sie pokonac pochwice?