Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić aby pokarm z piersi był bardziej treściwy

Polecane posty

Gość gość

mam sporo pokarmu lecz nie wiem czy tresciwy moj 2 tyg synek potrafi cyca ciagnac ok 1,5-2h po czym 3 godz spi i z powrotem to samo...

Gość gość
przecież to normalne że takie malutkie dziecko czesto je. Dziewczyno jak możesz być matka i nie wiedziec podstawowych spraw o karnieniu? Radze sie doinformować bo aż wstyd

Gość gość
3 godz. to dlugo spi. mojego musialam karmic co 2. a pokarm matki jest zawsze tresciwy

Gość gość
rozumiem ze czesto ale pisalam ze potrafi ciagnac 2 godziny nawet ponad nie wypuszczajac cyca z buzi po czym az mu sie ulewa sporo ;/

Gość gość
jak prześpi 3 h to znaczy że się najada przecież. To przecież masz treściwy pokarm, a to że chce być przy piersi godzine to nic dziwnego skoro ma 2 tyg. Potrzebuje ciepła i mamy :)

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak za malo tresciwy pokarm. Mleko matki jest zawsze idealne. Poczytaj sobie o mleku .

Gość gość
jest malo tresciwy pokarm i nie gadaj głupot tym nade mną/. ja miałam mało treściwy pokarm nawet pediatrzy to mowili . Córka non stop wisiała na mojej piersi a wciąż była głodna. Mleka pełno a ona zamiast tyc to chudła. Musiałam zacząć karmic mm i problemy mineły

Gość gość
pij duzo wody

Gość to ze chudla to raczej miala
Jakis problem z przyswajaniem,albo nie ssala efektywnie bo nie potrafila. Czesto jak taki maluszek dlugo ssie to jest potrzeba bliskosci a takze silna potrzeba ssania. Autorko ilebczasu twoje dziecko ssie efektywnie? Na pewno nie te 2h.

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak mało treściwy pokarm, czas ssania nie jest jednoznaczny ilościa jaką dziecko wypija, jedne ssą bardziej efektywnie, inne mniej, opinie pediatrów to akurat smiech na sali, na medycynie nie ma praktycznie nic o laktacji, także po porady lepiej zgłosic się do CERTYFIKOWANEGO doradcy laktacyjnego

Gość gość
takie ramy ile ma maksymalnie ssać to najprostrza droga do zakończenia laktacji, szukaj rad na forum gazety karmienie piersia, bo tu sporo rad to tragedia