Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to duża niedowaga ?

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Mam 19 lat. Mam 167 cm. wzrostu i ważę 44 kg. Czy mam dużą niedowagę ? Pozdrawia!

Gość gość
mając 19 lat można mieć taką wagę ja miałam trochę więcej, bo 47 przy tym samym wzroście i jakoś nie myślałam, ze mam niedowagę gdybyś była dojrzałą kobietą to sprawa miałaby się inaczej

Gość gość
Chyba mało sie ruszasz stąd taka licha waga. Kilka kilo więcej byłoby ok ale nie sadła tylko mięśni.

twoje Bmi to:15.78-WYCHUDZENIE według portalu zdrowy dzień a na wikipedii taki wskaznik oznaczony jest jako WYGŁODZENIE... wklejam tabele z wikipedii dla porównania :) < 16,0 – wygłodzenie 16,0–16,99 – wychudzenie (spowodowane często przez ciężką chorobę lub anoreksję) 17,0–18,49 – niedowagę 18,5–24,99 – wartość prawidłową 25,0–29,99 – nadwagę 30,0–34,99 – I stopień otyłości 35,0–39,99 – II stopień otyłości (otyłość kliniczna) ≥ 40,0 – III stopień otyłości (otyłość skrajna)

Gość gość
BMI to kompletna bzdura, która nie uwzględnia typu budowy oraz proporcji różnego rodzaju tkanek. wskaźnik ten, to jest właściwy chyba tylko dla z natury atletycznych szerokich w barach kobiet o typie budowy hożej wiejskiej dziewuchy. sama właśnie wklepałam swoje dane w kalkulator BMI i też otrzymałam "wychudzenie" i radę, aby zasięgnąć porady lekarza w sprawie moich zaburzeń łaknienia :D jem ok 2000- 3000 kcal dziennie, nigdy nie byłam na diecie, jestem wysoką gibką dziewczyną o długich nogach i uwielbiam swoją fugurę