Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką firme opłaca się na dzień dzisiejszy rozpocząć? inwestycja sklep pomysł?

Polecane posty

Gość gość
meble dobrze się sprzedają i na tym jest spora kasa coś drogiego sprzedawać co schodzi to tak

dlatego właśnie napisałam, że rolnictwo jako tako, jak się chce to się da;-) ale przy biznesach zus zjada:( Ja żałuję, że w ogóle zaczynałam działalność... Utopiłam troszkę kasy, którą mogłam wydac na sadzonki np. no ale za głupotę się płaci. Nigdy więcej.

W UP nie musisz nic umieć, musisz TYLKO udowodnić, że ludzie będą co Ciebie przychodzić :D co jest bardzo trudne bo nie da się powiedzieć nic innego niż tylko że "skoro do innych przychodzą to i do mnie będą" :D ale podobno nie w każdym UP są jednakowo wymagający :) moja ciocia np. przemeldowywała się do swojej teściowej bo w jej UP już limit dla krawcowych się wyczerpał, a w innym urzędzie dostała dotację bez problemu :) Najlepiej dowiedz się na co Twój UP przyznaje najchętniej...

Gość gość
a jaką firme otworzyłaś czy dziłalnośc? ze nie poszło?

Gość gość
ach dzięki kinia czyli zawodu kończonego w tym kierunku danym nie trzeba mieć?

Gość gość
mogę iść do urzedu trzeba być bezrobotnym nie trzeba mieć wyższej szkoły czy coś?

Gość gość
ja ogólnie wiem ze jak kumpela chciala zalozyc zaklad fryzjerski to wymagali od niej szkoły fryzjerskiej, a była tylko po liceum

Gość gość
no własnie chyba muszą być papiery na to

handel, właśnie sprzedawało się dobrze, miałam 100% marży ale za duże koszty i opłaty i zrezygnowałam. Musiałabym baaardzo dużo sprzedawać i mieć duży kapitał początkowy, cóż. Człowiek uczy się na błędach, nie wejdę w coś takiego nigdy więcej :P

Gość gość
A wy w cobyście zainwestowali? opłaca się tu w Polsce?

Nie trzeba mieć zawodu, moja ciocia jest po technikum ogrodniczym ale zajmuje się szyciem i na taką działalność dostała dotację, z tym że była wcześniej zatrudniona krótko jako krawcowa, więc może to wzięto pod uwagę.

Gość gość
Muszę się dowiedzieć to byłby dobry start dla firmy!

Gość gość
odrazdzam knajpę z kebabem teraz jest tego od cholery, moja znjaoma zmęzem otworzyła rok temu zainwestowali pieniądze w dostosowanie lokalu, wyposażenie myślała że bedzie z tego dochodowy biznes zatrudnią pracownika a sama z mezem bedzie podróżować po świcie, w tym miesiącu własnie zakmneli działalnośc, ledwo wyrabiali na rachunki

Gość gość
np moja znajoma jest manikurzystką niby ma klientów ale z roku na rok coraz mniej a nie wiecej i chyba wiem dlaczego, ceny ma te same, ale nie inwestuje w mowe kolory a tyle jest nowych trendów, które stale się zmieniją a poza tym, nie bierze udziałów w szkoleniach warsztatach nie rozwija się i nie poszerza oferty, nie mówiąc juz o zwykłym zebraniu informacji o nowych technikach i uskutecznianiu ich na sobie pełno teraz w necie filmów instruktażowych

Gość gość
kryzys to jedno ale tez wydaje mi się że w obu przypadkach oni tez troche spoczeli na laurach, otworzyli działalność i wydawło sie że to wszystko własnie nie powinni sie rozwijać rozszerzać ofertę, próbować zmieniać by wyczuć klienta co sie moze spodobac a co nie,

Gość gość
W naszych czasach to lepiej zalozyc lombard bo kazdemu jest potrzebna pozyczka lub zostawic cos pod zastaw

Gość gość
ale ja sama korzystałam z jej usług np malując mi paznokcie a naprawde bardzo jest profesjonalna i ładnie jej to wychodzi proponowała mi wzorki za paznokciach z którymi bym sie spaliła ze wstydu bo to było mode i owszem ale 10 lat temu,

Gość gość
Lombard jest bezpieczny? jak to w ogóle działa ze ktoś przynosi rzecz w zamian za kase?

Gość gość
a sluchajcie może pub z muzyczką i jedzeniem? co myślicie jest kilka klubów w moim miescie ale ciagle mało i drogo piwo mają. w tygodniu żarcie i stoliki a na weekend imprezki?

Gość gość
U nas wszystkie są płatne takie dyski więc może gratisowo trochę podejść do klientów

Gość gość
Ludzie nowe pomysły dawać :D

Gość gość
Jakieś nowe pomysły?

Gość gość
To nie prawda, że, jak poprzednicy pisali, w Polsce nie opłaca się zakładać firmy. Po prostu trzeba to robić uczciwie i dodatkowo nawiązać współpracę z dobrymi prawnikami, którzy specjalizują się w obsłudze prawnej firm ( na przykład www.bob.com.pl/ - według mnie najlepsza kancelaria prawna w Warszawie). Jaka firma się opłaca? Cóż, najlepiej jest być pierwszym albo jednym z pierwszych w danej branży na rynku. Warto patrzeć, jakie rzeczy stają się modne a rynek jest jeszcze mały - myślę, że np wzrost ilości wegan i wegetarian i mały, w porównaniu do innych krajów, rynek produktów i usług skierowanych do tej grupy w Polsce daje szanse załapania się na zbliżający się trend i stania się rynkowym gigantem, marką, którą wszyscy kojarzą. Z drugiej strony, branża spożywcza to bardzo trudny rynek, mało przewidywalny, trochę bym się bała.

Gość Pomyslnafirme
Może firmę która produkuje koparki kryptowalut? Jest to na topie, i mógłbyś otworzyć coś w stylu https://coinminer.com.pl/