Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam które karmiły

Polecane posty

Gość gość

Kiedy Wasze niemowlęta przestały być uzależnione od piersi? Moje niedługo skończy 3 miesiące, a ja jestem u kresu wytrzymałości. Na spacer nie, bo jest krzyk, na balkon nie, bo jest krzyk, zasnąć nie, bo jest krzyk... a jeśli już zaśnie to tylko na chwilę. Noce są trochę lepsze, ale za dnia, nie mogę dosłownie nic zrobić, Pomocy!

Gość gość
a próbowałaś iść na ten spacer czy tylko wiecznie boisz się? Moje też bylo uzależnione ale na spacery chodziliśmy bez problemu.

Gość Aniaazw
Jedna z moich córek była uzależniona przez 6 m-cy, ale karmiłam ją na spacerze i wszedzie gdzie trzeba było. Moze tez tak spróbuj. jeśli dziecko ołacze za czesto i chce piersi to moze oznaczac ze powinnas "doprodukować" wiecej pokarmu ;)

Gość gość
Pokarmu mam wystarczająco. Dobrze przybiera na wadze. Próbuję cały czas chodzić na spacery. Zawsze jest płacz po włożeniu do wózka, potem na chwilę przysypia z półotwartymi oczami, a potem wybudza się i znów jest płacz, bo nie zaśnie bez piersi.

Gość gość
Wstydzę się karmić wszędzie gdzie trzeba. Tylko w domu.

Gość gość
moja córka tez ma 3 miesiące. Karmie tylko piersią, nie używamy smoczka, a mimo to na spacerze przesypia nawet do 3h. Wszędzie można ją zabrać. Uwielbia zasypiac przy cycu ale tez nie ma problemu w wozku czy w łóżeczku tez potrafi zasnąć sama. Moze po prostu tak nauczyłaś dziecko?

Gość gość
"Moze po prostu tak nauczyłaś dziecko?"' Nie lubię tego typu określeń... nauczyłaś, nauczyłaś... specjalnie wpychałam pierś bo buzi, żeby zasnęło...

Gość Aniaazw
Każde dziecko jest inne, jedne śpią inne płaczą i prawdopodobnie piers nie ma nic do tego. Spróbuj smoczka, to moze pomóc, chociaż moje dzieci karmione piersią nie chciały smoczków a córka na butelce nie mogła bez niego zyć.

Gość gość
Smoczków mam 5 i żadnego nie chce.

Gość grgrewger
Głodne a nie "uzależnione" i tyle... Moja córa też tak się zachowywała, gdy "walczyłam" o laktację. Potem żałowałam że nieświadomie znęcałam się nad dzieckiem. Dostała mm i zaczęło się spokojne spanie, normalne odstępy między posiłkami czyli wreszcie dziecko dostało warunki do rozwoju.

Gość gość
mm uleczyło ;)

Gość gość
Często to nie tylko kwestia głodu. Czasem dziecko nie może zasnąć ( choć bardzo chce) i traktuje „przyssanie się” ;) jako jedyny sposób. Można spróbować usypiać w nosidełku/chuście albo podczas wyjścia na spacer ponosić aż uśnie, po czym włożyć do wózka – pewnie na początku się obudzi, ale tu wskazana jest cierpliwość i konsekwencja. Czasem trzeba przetrzymać marudzenie. Miałam tak samo, ale z czasem coraz bardziej „uczę się” swojego dziecka i jest znacznie lepiej.

Gość gość
próbuję cały czas, w ubiegłym tyg udało się usypiać na rękach i nawet nie było marudzenia po odłożeniu, a od poniedziałku powrót do starych nawyków.

Gość gość
na tym etapie jedyne, co dziecko umie, to ssanie; boli brzuszek = piers; niewygodnie = piers; mokro = piers; nudno = piers. I tak moze byc do pol roku. Moja tak miala do 4 miesiecy kiedy to nauczyla sie obracac i w koncu miala jakies zainteresowanie. Wez tez pod uwage ze jesli takie zaburzenia snu sa to nie jest to zadne uzaleznienie od piersi a cos sie dzieje. Kolka, wzdecia, na tym etapie bardzo czeste i jednym z oznakow jest nerwowosc, bardzo czeste wybudzanie, domaganie sie piersi.

Może nie pomoże Ci moja rada, ale ja w 2 mż dziecka zaczęłam mu podawać jedną butelkę swojego pokarmu albo mm, później 1 mm i 1 swojego pokarmu i ODŻYŁAM: mogłam spokojnie wyjechać/wyjść na spacer i wiedziałam, że po wypiciu ok 200 ml. moje dziecko jest na jakiś czas najedzone, mogłam normalnie i szczęśliwie funkcjonować, później zaczęłam po 5 mcu wprowadzać stałe pokarmy i dawać więcej mm, pierś zostawiając tylko na noc, teraz syn ma 7,5 mca i od kilku dni w ogóle nie podaję piersi. Dla mnie to i tak było długo - planowałam karmić z ok miesiąc...

Gość gość
dziecko chce byc blziko ciebie ,to wszystko,jest jeszcze bardzo male-3 miesiace,poczekaj troche ja karmilam 2 lata i nie zaluje

Gość dikkooa
To nie jest tylko kwestia bliskości - jak pisze Syilmana, ja tez dokarmiałam mm i dziecko nie wołało tak często o pierś, mój synek od 6 tygodnia wypijał dawkę ze 180 ml wody! To gdzie on by to sobie z piersi wycyckał?

Gość gość
nie bój się "wycycałby" tyle ile potrzebowałby, po prostu zapchany usypiał