Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Help Co dziś ugotować ?

Polecane posty

Gość gość
aaa jutro nie wiem jak czas pozwoli ( mam 3 miesięczne dziecko) może zrobie pierogi :) chodzą za mną od dłuższego czasu ale przynajmniej dla mnie są strasznie pracochłonne

Gość gość
a te mieso z ud smazysz czy jak?

Gość gość
ja mięsa gotowanego z zupy robię pasztet zawsze dokupuje pierś z indyka czy kurczaka ,dodaje warzywa i jest na chleb albo bez chleba jak kto lubi bo u nas też nikt je mięsa z zupy

Gość gość
up

Gość gość
warzywa gotuje oddzielnie, odcedzam je potem mieso obskubane ( bez skór bo smak pogorszą) wrzucam do małej ilości wody ( moża również do sosu pieczeniowego z torebki ) i tłuczkiem do ziemniaków rozdrabniam wtedy nie ma wielkich kawałków a robi się taka przyjemna dla oka potrawka dodaje warzywa przyprawiam zagęszczam śmietaną lub mąką i gotowe. Mąż lubi np. usmażyć sobbie takie udka z rosołu z cebulą

Gość gość
A ja oskubane udka dałam na pizzę- pycha była, czasem też panieruję, albo podpiekam z cebulką i kminkiem.

Gość gość
Ja dziś zrobilam pizzę A z mięska z rosołurobię pierogi, zbieram z kilku zup, mrożę, jak mam odpowiednią ilosć, mielę , przesmażam z cebulką i jest git farsz

Gość gość
ja gotuję dziś buraczkową z duuuuużą ilością startych buraków i śmietanką, mniam

Gość gość
U nas dzis cos jakby gulasz z piersi kurczaka z warzywami (zalezy jakie sa akurat w domu). Kolorowe danie pasuje do ziemniakow, ryzu i kaszy. Do tego surowka z kapusty pekinskiej. Zwykle starcza na dwa dni.

Gość gość
Kurcze najadacie się sama zupą,a szczególnie wasi męzowie?

Gość gość
kotlety jagnięce na cytrynowym puree ziemniacznym

Gość gość
ja mam tylko córkę, nie mam męża - on******ardzo mało, nie gotuję obiadów dwudaniowych, bo tu tylko strata produktów

Gość gość
córka bardzo mało je - wygwiazdkowało mi poprzednio

Gość gość
Ja zrobiłam pulpety w sosie koperkowyn.

Gość gość
hej a gdzie kupujesz jagnięcine,ja mieszkam w małej mieścinie i czasem rzuca w lidlu

Gość gość
ogórkowa,sałatka Cezar

Gość gość
Jagnięcinę kupuję w Lidlu (ostatnio jest bardzo często), Makro albo w Almie. Ceny w zasadzie wszędzie porównywalne.

Gość gość
poprosze przepis na pulpety w sosie koperkowym

Gość porannarosaaa
haha ja przy moim 3 miesięcznym synu nie potrafiłam NIC ugotować a co dopiero pierogi lepić :D Teraz ma 11 miesięcy i też cięzko mi gotować jakieś wymyslne dania :D zwykle coś na szybko. Dzisiaj na przykład robie pulpeciki z mieśa wołowego z wosie pomidorowym a zupę pomidorową bo mi dużo przecieru zostało to będzie na jutro :)

Gość gość
warzywa na patelnię z kiełbą! :D

Gość gość77
zupa pomidorowa z ryżem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z kruszonką zupa warzywna zupa ogórkowa zupa mleczna zupa gulaszowa krupnik barszcz zupa dyniowa zupa grzybowa zupa żurek [na wiejskiej kiełbasce] zupa flaczki zupa owocowa zupa kapuśniak grochówka I żeby było jasne nie jemy samych zup ale jest taka wielość polskiej kuchni że nie wyobrażam sobie nudy w kuchni i monotonnego jedzenia .Moje dzieciaki jak wracają ze szkoły to po zapac***już w korytarzu bezbłędnie zgadują co jemy.Choć takie gotowanie jak opisała jedna poprzedniczka że w każdy określony dzień tygodnia ma taki sam obiad to tak gotowała moja babcia. Zawsze wiedzieliśmy co kiedy będzie.

Gość gość
Pomyslalam jeszcze o marchwiance z grzankami z maslem czosnkowym. Pyszna,prosta,niedroga. Albo pulpety,ale z sosem musztardowym.:)