Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezerwatywa

Polecane posty

Gość gość

czy może być tak, że konkretny rodzaj prezerwatywy uczula a inne z tej samej firmy nie. Niedawno też zmieniłam płyn do mycia, miałam białego jelenia a teraz mam ziaję, może to od tego.? pomóżcie, miałyście taki przypadek?

Gość gość
Najlepsza jest natura.Opony trzeba testować.

Gość Aniaazw
Prezerwatywy mogą uczulac ale czy inny rodzaj z tej samej firmy ? Pewnie tak, moze jest tam jakiś barwnik albo zapach, sprawdz na opakowaniu, moze jest skład

Gość gość
są różne rodzaje więc mniemam, że i różny skład w tych prezerwatywach, po prostu zobacz czy jak powrócicie do tych co zawsze będzie dobrze. Zmiana płynu też mogła cię uczulić. Ja odkąd pamiętam to używam lactacydu, może powinnaś taki sobie kupić. Jeśli nadal masz objawy tego uczulenia np. krostki, zaczerwienienie to kup sobie w aptece provag żel, który nawilża i złagodzi powstały dyskomfort. Mi zawsze przy podrażnieniach pomaga.

Gość gość
Mnie uczula środek plemnikobójczy, mogę stosować prezerwatywy, które go nie zawierają. Zmiana płynu też czasem powoduje problemy intymne, pamiętam że raz zmieniłam lactacyd na inny płyn i odczuwałam dyskomfort w miejscu intymnym. Każde podrażnienie może spowodować rozwój infekcji, dlatego w celu wzmocnienia mikroflory pochwy kup sobie invag. Dostaniesz go bez recepty, mi przy problemach intymnych ulgę przynosi już pierwsza założona globulka. Przechowuj go w lodówce, żeby bakterie mlekowe pozostały żywe.

Gość gość
W dobie alergików wszystko jest możliwe. Każdy producent stosuje inny środek nawilżający, inne barwniki, dlatego pewnie Twoja alergia jest wybiórcza. Przeczytaj skład prezerwatyw, które Cię uczulają, a najlepiej spróbuj z nielateksowymi, Unimil takie ma. Jeżeli chodzi o płyn, to też jest prawdopodobne, jestem alergikiem i również miałam problem z doborem odpowiedniego płynu dla siebie, po umyciu jak również po stosunku stosuje provag żel, łagodzi i nawilża oraz co najważniejsze nie powoduje alergii.

Gość gość
Ja polecam nielateksowe unique pasante. Sama zmagałam się z uczuleniem. Według mnie te są najlepsze dla alergików.

Gość Mija i ja
Trudno powiedziec czy płyn czy prezerwatywy, jedno i drugie prawdopodobne. Musisz to sprawdzic droga eliminacji, stosuj jeden produkt a drugi odstwa a potem na odwrót, zobaczysz po czym masz taka reakcje alergiczna. A skoro juz o tym mowa, to dla alergików dobry jest wspomniany provag żel, bo nie zawiera żadnych barwników ani substancji zapachowych, sama jestem alergikiem to wiem. Poza tym nawilża, łagodzi podraznienia no i dba o utrzymanie właściwego pH.