Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca a L4

Polecane posty

Gość gość

Dziś rano poszłam do lekarza, nic takiego w sumie, zapalenie węzłów chłonnych powiązane z przeziębieniem. Dostałam antybiotyk i zwolnienie do końca tygodnia. Z racji tego, że miejsce mojej pracy znajduje się blisko ośrodka zdrowia od razu poszłam zanieść zwolnienie do kadr. Wchodzę mówię moim współpracownikom co i jak, a oni ta jasne, dobrze wyglądasz, wczoraj zdrowa jak ryba a dziś prawie "umierająca". Niby żartem, ale.. Czułam w ich głosie nutkę ironii. Zaznaczam, że L4 wzięłam pierwszy raz odkąd tam pracuję. Kurcze, aż mi się zrobiło głupio, że poszłam na to zwolnienie. Nie oczekiwałam, że będą mnie klepać po plecach i życzyć powrotu do zdrowia ale takiej reakcji z ich strony też się nie spodziewałam.. Tak jakbym symulowała, a przecież to lekarz mnie wysłał na zwolnienie żebym reszty nie zarażała. Ojej, głupie uczucie mnie ogarnęło jak z pracy wychodziłam...

No i czemu się przejmujesz? Masz prawo do zwolnienia lekarskiego. Byłaś zdenerwowana, ale niepotrzebnie. Lekarze obecnie nie wystawiają tak chętnie zwolnień. Nie musisz być umierająca, by zarażać. Wróć do pracy z wysoko podniesioną głową i nie przejmuj się głupim gadaniem. Każda z tych kobiet pierwsza poleciałaby na zwolnienie, gdyby miała okazję.

Gość gość
Ja wiem, że nie powinnam się przejmować ale tak mi się zrobiło głupio... Czuję się potraktowana niesprawiedliwie.

a czy to Twoja wina, że masz wredne i durne w dodatku kolezanki z pracy? wolałyby, żebyś chodziła do roboty i je pozarażała? ja mam w pracy takie, co to czują się niezastąpione i ledwo na oczy widzą, ale do pracy przyjda i smarkają 8 godzin na człowieka w*****a mnie to maksymalnie