Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy poradzcie jak zrobic obiad dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

mianowicie ile czego, jak ,z czym to zmielic, nie mam pojecia, kupilam parowar specjalnie aby robic dziecku obiad i nie mam pojecia jak sie a to zabrac, jak mu tu urozmaicic, zeby w kolko nie jadl tego samego, syn zaczal 7 miesiac, do tej pory rozszerzalam mu diete za pomoca sloiczkow i chcialabym zaczas sama mu gotowac macie jakies przepisy, co z czym mieszac ile miesa na jeden obiadek, dzis gotowalam piers z kalafiorem i chyba za duzo miesa dalam to tak sie dziwnie to rzulo z gory dzieki za rady

Gość gość
my do roczku jedziemy na słoiczkach, nie myślę co, ile, jak . Fakt tanio to nie wychodzi ale mam spokój. Po roku będę dawać jedzenie , które robię dla męża i siebie tylko mniej przyprawione. Na razie je głownie Hippa. Zaraz zjadą mnie mamuśki kafeterianki :)

Gość gość
tu autorka tez to tej pory karmilam sloiczkami, nie powiem bo jest to wygodne, ja daje glownie bobvite albo gerbera, ale czasme moglabym mu cos zrobic sama tylko wlasnie nei wiem jak

Gość gość
A co to za filozofia????????

Gość gość
ja z 14. 33: autorko jak chcesz urozmaicić to może kup dziecko z Hipa coś, tam spore spore słoiczki 220g, dania nieskomplikowane , moje dziecko je uwielbia, potem bobovita a na końcu gerbera. Teraz jest promo Hippa w Auchanie, jest dużo taniej , zrobiłam zapas 30 słoiczków .

Gość gość
wiesz co to net!? jakie tępe są niektóre matki

Gość gość
Ja do roku dawalam sloiczki. Sprobuj zrobic zupe np rosolek Ugotuj oddzielnie miesa i warzywa tak 10 % podorobionego miesa dodac do rosolku i do tego kluski lane.

Gość gość
wiem co to net, dlatego radze sie mam na kafeterii, a zgdnij ze zeby to zrobic to trzeba miec internet

Gość gość
Bierzesz np 3 marchewki, cala cukinie, ziemniaczka, kawalek pora, selera, pietruszki. Marchewke, pora, selera, pietruszke, cukinie w plasterki, ziemniaczek w kostke. Gotujesz wode w dwoch garnkach do gotujacej wody wrzucasz ziemniaka, za 10 min reszte oprocz cukinii, za nastepne 10 cukinie i gotujesz jeszcze 10 min. W drugim garnku dwa kawalki mieska, nie za duze. Jak sie ugotuje blenderujesz, dodajesz 3 krople liwy z oliwek i gotowe. Tu masz porcje na 2 dni, przynajmniej jak dla mojego dziecka bo ja jej nie zageszczam niczym tylko daje takie. Zamiast cukinii potem buraczek, albo kalafior, albo brokul. Nie wiem na ile sie wstawia do parowaru bo ja tak nie robie.

Gość gość
A kluski lane robisz tak 3 lyzeczki maki lyzeczka wody i zoltko jedno. Rozetrzec to jesli za malo wody to ciupke dolac i wrzucic na rosolek gotowac minute. Te co tak krytykuja niech zamkna paszcze jak nie chca pomoc.Ja tez nie wiedzialam jak zaczac gotowac dla malucha. Powodzenia dla autorki.

Gość gość
dzieki za rady wlasnie o takie przepisy mi chodzilo, jak juz pislam dzis probowalam gotowac ale chyba dalam za duzo miesa bo sie ciagnelo w buzi, dalam mu troszeczke na sprobunek, ale mielił i mielił hehe

Gość gość
nic mu od mięsa nie bedzie troche wiecej zjadl nic nie szkodzi

Gość gość
na necie tyle przepisów, wystarczy w wyszukiwarkę wpisać dzisasss...

Gość gość
Ciesze sie,ze pomoglam. Zawsze mieso pokruj drobno i wrzucaj ugotowane do warzyw.

Gość gość
Te co nie chca pomoc tylko krytykuja ZAMKNAC PASZCZE PASZCZURY.

Gość gość
sama się zamknij

Ją zaczęłam rozszerzanie diety sloiczkami i po 2 skończyłam. Córka dostawala uczulenia . Zaczęłam gotować sama. Najpierw sama marchewka. Trochę mniej jak pół pokroilam w kostkę ugotowalam zblenderowalam z odrobina oleju rzepakowego i podałam. I tak dawałam 2-3 dni. Potem dodalam trochę ziemniakami takiego małego też około połowy. I tak samo jak z marchewka kilka dni. Potem dodalam pietruszke . Doprawiam minimalna ilością soli lisciem laurowym zielem angielskim. dzisiaj dnwdalam żółtko. Zageszczam kasza manna

Gość gość
Przed zblendowanie miesa pokroj je drobno wpoprzek wlokien,nie bedzie sie ciagnac:) baza zupek to marchewka,ziemniak,seler,por,pietruszka. Rozne prpporcje to rozny smak. To wlasnie sloiczki sa monotonne,jak zaczniesz czytac sklad to zauwazysz. Ja gotuje swojemu na dwa dni,i zupki nawet te same maja rozne smaki,raz dam wiecej pietruszki,raz wiecej marchwii. Kilka razy chcialam sloiczke,ze dam cos nowego to sie okazywalo,ze w sumie to to samo co ja robie,i ze malo tam skladnikow,zageszczane maka itp. Kiedys np.wzielam sklad sloiczka,przeliczylam procentowo na wage i zrobilam synkowi identyczna zupke. Wolal jednak te moje:p mozesz dodawac makaron,kasze,za kazdym razem cos innego. Jak za geste,dodaj wody,jak za rzadkie to albo ziemniaka albo na szybko dosyp kleiku.

Gość gość
a moge ugotowac wiecej takiej zupki i np zamrozic

Gość gość
można mrozić :)

Gość gość
19.03.14 gość JAPA PASZCZURZE !

Gość gość
Mozna tez wekowac :)

Gość gość
podnosze

Gość gość
up up up