Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sto razy bardziej bym wolała żeby moja młodość to były lata 90

Polecane posty

Gość gość

od tego co jest teraz po 2000 roku Polska wówczas tyle znaczyła w świecie bo to okrągły stół itd. te filmy, piosenki, cala kultura ech...teraz jest samo badziewie! w porównaniu z tamtym . chciałabym się urodzić 15 lat wcześniej wtedy przeżyłabym najpiękniejsze dla Polski lata 90 miedzy 15 a 25 rokiem, kto się urodził w 1975 roku?

Gość gość
ja w 1969 sie urodzilam, rzeczywiscie byl inny swiat, bylo milo, tesknie

Gość ada88
też bardzieij mi się podobają tamte lata

Gość gość
bród, smród i ubóstwo - teraz chociaż trochę mniej bródno

Gość gość
wymieniajcie co było lepszego w latach 90?

Gość gość
wszystko było lepsze! Teraz to jedynie pozostaje uciekać stąd

Gość gość
Nigdy nie szukalam pracy w latach 90tych, same się oferty pchaly, z tego co widzę na tym forum, teraz tak nie jest, dobrze że się wynioslam z kraju :-)

Gość gość
lata 90 to lata przemian, ludzie byli bardziej wyzyskiwani w pracy niż teraz. Teraz młodzi mają alternatywe mogą wyjechac i legalnie pracować na zachodzie. Wtedy ludzie łapali robote za psie pieniądze. Oczywiście jak sie miało znajmości to na lewo dzieki układzickom można było dorobic się fortuny. Lata 90 wcale nie były takie fajne. Fajne było to, że bardziej liczył się ralny kontakt z człowiekiem, teraz tulimy się do komputerów i celebrujemy wirtualne znajomości.

Gość gość
Ja też bardzo chciałbym żeby znowu były lata 90 bo było dane spędzić mi moją młodość właśnie w tych latach. Ludzie ze sobą byli zgodni, nie było chamstwa i prostactwa. Jak była jakaś szmata albo k***s to było wiadomo i każdy trzymał się od takich z daleka a dzisiaj ? k******o i k****enie jest w modzie, kto więcej d**y pokaże tym lepiej a inni to kupują. Kiedyś każdy każdemu potrafił bezinteresownie pomóc w każdej kwestii. Muzyka była cudowna, lato było latem zima zimą a dzisiaj ? nie wiadomo czy to lato czy to zima czy to wiosna czy jesień. Nie było facebooka, kafeterii. Ludzie spotykali się na boisku albo w jakimś miejscu i spędzali z sobą czas, grało się w piłkę, siatkówkę, kąpało w jeziorze, piło wino pod namiotami. Kiedyś było naprawdę o wiele lepiej Ci co żyli w latach 90 wiedzą o co chodzi, młodym tego nie wytłumaczysz bo oni nigdy się nie dowiedzą co i ominęło :) Dzisiaj jest chamstwo prostactwo i każdy tylko patrzy na siebie, ludzi są wredni i nikt ci nie pomoże. Takie p******* czasy.

Gość gość
Ja w 77 dobre czasy to były

Gość gość
"grało się w piłkę, siatkówkę, kąpało w jeziorze, piło wino pod namiotami" Nie wiem czy wiesz, ale dzisiaj nadal sie to robi. To ze ty tego nie robisz to nie znaczy że nikt.

Gość gość
taa jasne :) pamiętam bardzo dobrze lata 90-te, przypadają na moją młodość. Tak juz ludzki mózg jest zbudowany, że pamiętamy to co dobre. Prawda jest taka, że chamstwo i prostactwo było zawsze :P faktycznie internet moim zdaniem z jednej strony ułatwia nam kontakt z innym (przykład choćby to, że możemy teraz wymienic opinie) z drugiej oddala nas od tych co są teoretycznie bliko. Nie potrafie ocenić czy wszechobecna siec to minus czy plus dzisiejszych czasów. W latach 90-tych było więcej biedy niż teraz i to jest fakt, większe bezrobocie i głodowe stawki. A fajne wczasy pod namiotem to prawa młodości, założe się, że dzisijesza modzież również spędza fajnie wakacje. Z poogda się zgodze, zima była mroźna a lato upalne teraz pogoda jest nijaka.

Gość gość
Liczba zabójstw w polsce według strony internetowej policji 1999 rok - 1121 zabójstw 2013 rok - 603 zabójstwa no fakt, cudowne lata, 2 razy więcej zabójstw niż dziś :classic_cool:

Gość gość
kiedyś to i g***o inaczej pachniało jak to mawiała moja koleżanka.