Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie spagetti ale nie umiem

PODAJCIE WASZE SPRAWDZONE PRZEPISY NA SPAGETTI BOLOGNESE

Polecane posty

Gość lubie spagetti ale nie umiem

bez miesa. Sam sos z makaronem. Aha! I najwazniejsze :) nie uzywam zadnych dodatkow chemicznych zadnych veget, kostek rosolowych, fix'ow itp gowna. Dzieki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bolognese jest z miesem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak jak wyżej, bolognese jest z mięsem. Nie myl dziecino pojęć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Spaghetti bolognese bez mięsa? To tak, jakbyś chciała zrobić pierogi ruskie bez ziemniaków :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie spageti ale nie umiem
No to sos bolognase z makaronem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zalezy o jakij porze roku i skad pochodza pomidory. ale tak na szybko to dwie puszki pomidorow bez skory, dwie papryki dusze ,ze szklanka wina wytrawnego czerwonego na oleju z oliwek . dodaje sol, pieprz, papryke slodka i ziola provance. mozna robic z miesem, wczesniej podsmazyc lub udusic w malej ilosci wody (wtedy mieso nie jest suche) na talerzu posypuje jakims dobrym serem, zazwyczaj parmezanem ktory sama tre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Żadnej papryki! Na bolognese najpierw robi się tzw. sofritto, czyli drobno pokrojone warzywa podsmażone na oliwie: 50 g marchewki 50 g cebuli 50 g selera naciowego Jak już to mamy to dodajemy 150 g drobniutko posiekanej pancetty, smażymy chwilę i dodajemy 300 g mielonej wołowiny, podsmażyć do zbrązowienia. Potem wlewamy pół kieliszka białego wytrawnego wina, 300 g passaty albo dodajemy tyle samo pomidorów bez skóry i gotujemy na malutkim ogniu przez ok. 2 godziny, jeśli trzeba dodając trochę bulionu od czasu do czasu. Na koniec wlewamy poł kieliszka mleka 3,2%, doprawiamy solą i pieprzem, i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×