Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy śpicie z 9 letnim dzieckiem ?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, pytanie kieruje do rodziców, czy śpicie ze swoim 9 letnim dzieckiem ? Układacie je do snu, czytacie bajki i czekacie aż zaśnie ? Codziennie ? Jak wygląda to u Was ? Pozdrawiam

Gość gość
Ja nigdy nie spałam z dzieckiem. moja córka majac pół roczku spała sama w pokoju.Teraz czytam jej bajkę i wychodze a ona zasypia.

Gość gość
Czy nie sądzicie że tym sposobem robię krzywdę dziecku ? Trwa to już kilka lat. Co sądzicie ?

Gość gość
Tak, uważam że robisz dziecku krzywdę.

Gość gość
myślę, że najwyższy czas na zmiany. dziecko pojedzie na kolonie i co - nie zaśnie bez mamy? zresztą, ja jak miałam 9 lat to już sama sobie czytałam książki i wcale to nie były bajki. robisz z dużego dziecka dzidziusia

Gość gość
Była ostatnio na 2 dniowym obozie - kłopotu nie ma. Problem jest jeśli powiem, że np. śpi dziś sama - płacz...

Dla kogoś to norma ;) Ale dla mnie to przesada ;) Dziecko 9 letnie to dziecko szkolne , III klasa więc już dawno samo spać powinno. Ja mam 8 letniego syna. Od samego początku spał spać. Jak był mniejszy to przed snem bajeczka,całus ,posiedziałam na dywanie z 5 minut i wychodziłam. A teraz czyta sobie sam (max 20-30 minut) , daje całusa i po 10 minutach chrapie.

Gość gość
Moja teściowa sypia w jednym łóżku z 14 letnim synem. Ma koszulę nocną i on nam potem opowiada, że widzi jej.. Albo w nocy teść przychodzi do nich na łóżko i uprawiają seks, bo myślą, że młody śpi. Mąż próbował im przetłumaczyć, żeby wysyłali go do swojego łóżka, ale oni nie rozumieją,

Gość gość
Robisz kaleke z dziecka,bajki? W wieku 9 lat?ludzie wezcie sie ogarnijcie!na dwor tez moze jeszcze z nim wychodzisz?w tym wieku dzieci powinny same cos poczytac przed snem, nawet jesli mialby byc to komiks.

Gość gość
Dobrze dobrze, ja do teraz jak ide z moim tatem to opowiada mi różne "bajki" historyczne, przyrodnicze, na dobranoc wpada na plotki mama, do teraz lubię zasnąć na jej ramieniu! Mojemu dziecku tego nie ograniczam, śpi samo w swoim pokoju i łóżeczku choć nie ma roku, ale często i kiedy jest potrzeba śpi ze mną :)