Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki może być powód braku przybierania na wadze u niemowlaka? tylko rak?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko 6 msc praktycznie nic nie przytyło przez ponad miesiąc a je dośc sporo lekarze juz straszą rakiem jelita co sądzicie?

Gość gość
Jest na poersi czy mm?moja mala nie przhbierala na wadze gdy karmilam moim mlekiem. Kazali dokarmiac mm i mala znowu ruszyla z waga

Gość gość
Może zaczyna się więcej ruszać i spala kalorie

Gość gość
idz do gastroenterologa zrobią dziecku w szpitalu badania - moja słabo przybiera a czasem spada waga -

Gość gość
co za pieprzenie z tym rakiem?! Może poprzednie ważenie było niedokładne, dodali coś i teraz nie widać postępu.

Gość gość
Wampir energetyczny . Nie żart to.

Gość gość
a co i ile dokladnie je? bo moze nie je duzo

Gość gość
To przypadek w rodzinie. Lekarz już wydał jak można powiedzieć takie wyrok, juz jakieś badania były robione reszta na dniach. Marwtie się.

Gość gość
b-z-d-u-r-a prowo 0/10

Gość gość
Boże co za ciemnota

Gość gość
nie ciemnota a lekarze i to z gdańska z pomorskiego centrum więc chyba wiedzą o co chodzi, Myslałąm że koś słyszał o takim przypadku ale tutaj siedzą same mądre co jak sie okazuje że ktoś pyta naprawdę to juz koniec świata

Gość gość
Ja bym pomyślała o jakiejś alergii raczej, nietolerancji pokarmowej, bakterii. Zależy kiedy dzieci bylo ważone - czy za każdym razem bylo to o podobnej porze dnia, przed czy po posiłku, przed czy po kupce itp. bo to moze wpływać na pomiar wagi. Powody mogą być różne. Ciężko zdradzić cos nie znając wyników badań.Moje dziecko przez pierwsze pół roku życia zwiększyło wagę o dwa kg. Mając ponad 6 miesięcy ważyło niecałe 4,5 kg. Przybierało bardzo słabo. Powodem było przede wszystkim to, że urodzilo sie z wada serca i najpierw bylo tylko po częściowej korekcji a potem problemem był ciężki przebieg po kolejnej operacji, ale nie był to jedyny powód słabego a nawet zerowego przybierania na wadze lub nawet utraty wagi.. Do tego dochodziło, poza samym faktem choroby serca i operacji, zakażenie bakterią, krwawe biegunki, podejrzenie alergii. Mialo wiele badań pod kątem problemow z jelitami, układem pokarmowym , ale nikt nie wspominał nigdy o raku.

Gość bkt
nie wiem bo się nie znam ale ja na twoim miejscu oparłabym się jeszcze o opinię 1 albo i 2 lekarzy.... instytut może być z******ty ale nie każdy lekarz który w nim siedzi też taki musi byc...

Gość gość
Wiem co teraz czujes Moj syn mial chory szpik kostny i przed diagnoza strach niewyobrazalny ale jakos poszlo ale ten pieprzony strach i wyobraznia ktora nakreca czlowieka.Ja do dzis chodz minelo 5 lat wszedzie widze raka

Gość gość
To sa tylko podejrzenia lekarz Musza badac pod katem kazdej choroby nawet tej najgorszej

Gość hahahahahaaahhahahah
autorka za duzo sie naczytala, i chce sie uspo pokoic

Gość gość
jeju mamo, dzieci czasami tak mają , spokojnie

Gość gość
Cokolwiek by to nie bylo napewno dobrze sie skonczy :)tylko sie nie nakrecaj

Bzdura. Moja urodziła się z hipotrofia i dlatego mało przybiera na wadze i jest mniejsza jak inne dzieci. Lekarze powiedzieli że taki już jej urok że całe życie będzie drobną. W 41 tygodniu urodziła się z waga 2700 a jak było u ciebie! Poza tym d ich około 6 miesiąca są bardziej *****iwe przez co spalają kalorie . Moja w wielu 6 miesiąc czolgala się jak stary żołnierz non stóp była w ruchu przez co też waga szybko gore nie leciała.a dwa w tym wielu wolniej dzieci przybierają na masie. Zmieni lekarza.