Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena5022

PRAGNE DZIECKA

Polecane posty

Gość Magdalena5022

Witam, dwa lata temu poroniłam dzidziusia w 9 tygodniu. Do tej pory nie mogę zajść w ciążę, niby wszystko jest w porządku ale i tak nam nic nie wychodzi. Non stop o tym myślę, dziś robiłam zakupy dla koleżanki z pracy, której urodził się dzidziuś w poniedziałek jest mi z tym bardzo ciężko nie umiem poradzić sobie sama ze sobą. Jestem młodą osobą mam 23 lata koleżanki w moim wieku nawet nie myślą o ciąży, ale ja czuję że jestem już na to gotowa. Mąż uciekł w prace jakoś sobie z tym radzi ja nie mam już sił

Gość gość
Podstawowe pytanie co bylo przyczyna straty i jakie masz badania za soba? Czy badalas profil hormonalny? Tarczyce? Immunologie? Choroby odzwierzece i zakazne? Czy bylo badane nasienie o sprawdzana droznosc jajowodow monitoring owulacji? Jak nie to nie mozesz mowic ze wszystko jest ok tylko to sprawdzic.

Gość gość
poronienie na tak wczesnym etapie jeszcze nie wymaga dokładnych badań,po jednym poronieniu raczej nikt badań nie zleca,sama jestem po poronieniu ja bym poradziła wykonać podstawowe czyli badanie nasienia,bo może jakiś fuksem zaszłaś w ciążę,nie wiadomo po czyjej stronie jest problem a po co drożność jajowodów skoro zaszła w ciążę to się robi przy totalnym braku ciąży więc to bym odpuściła co do kobiety to przyjrzałabym się cyklom,czy są skoki temperatur,jaki śluz podczas całego cyklu,można używać testów owulacyjnych,jak by były jakieś niedociągnięcia to bym zrobiła monitoring cyklu przez 2 cykle

Gość gość
Zrob nastepujace badania Progesteron w 7/14/21 i 28 dc by okreslic jego przyrost na przestrzeni cyklu bo zbyt maly uniemozliwia zajscie lub prowadzi do poronienia Prolaktyne, testosteron, estradiol Tsh, ft3,ft4, antyTpo Cytomegalie toxoplazmoze chlamydie Metabolit witaminy d3 Przez 3 cykle idz na monitoring by sprawdzic czy do owulacji dochodzi Zrob cytologie i czystosc pochwy Przeciwciala.antykardiolipinowe i antykoagulant tocznia I maz niech zbada nasienie morfologie nasienia plus nasienie na posiew To wszystko to taka podstawa.

Gość gość
A ja proponuję psychicznie odpuścić sobie,skup się na czymś zupełnie innym,u mnie tak było.Rok starań i nic,odpuscilam,pomyslalm sobie,że trudno, ucieklam w pracę i w dwa miesiące zaszłam,powodzenia

Gość gość
nie zgodzę sie z tym, że hsg robi się jedynie przy całkowitej niemożności zajścia w ciażę przez dłuższy czas, mam za sobą poronienie, potem długo nie mogłam zajść w ciązę leczyłam sie na niepłodnośc, rok po tym poronieniu lekarz zalecił hsg- jajowody moga być niedrożne z różnych powodów ( chociażby zapalenie przydaków, które w ogóle może przejść bezobjawowo), jak również moga się zrobic niedrożne po wcześniejszych ciążach, więc jest to jedno z najbardziej podstawowych badan przy leczeniu niepłodnośc, a o tym można juz mówić w przypadku Autorki

Gość gość
I to blad ze po poronieniu nie robi sie podstawowych badan jak chormony czy choroby zakazne odzwierzece i podstawowych i immunologi. Bo czesto dzieki wynikom mozna zapobiec kolejnym poronieniom. A badanie droznosci po 2 latach spokojnie mozna zrobic bo fakt ze zaszla nie ma tu znaczenia bo przez 2 lata duzo moglo sie zmienic mogly powstac zrosty przez np bezobjawowy stan zapalny lub po lyzeczkowaniu jesli byla czyszczona po stracie.