Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meryczery

praca za 1000zł

Polecane posty

Bo prezeskami zostają odchyleńcy i skruwesyny, bo nikt przy zdrowych zmysłach, nie utrzyma w tym kraju firmy na nogach nawet roku :)

Gość gość
wykształceni ludzi z reguły nie mają wyczucia, nie umieją szukać pracy. Nie wiem, co ta firma robi, ale jakbyś miała 1500netto za to, że masz inż.przed nazwiskiem (o mgr nie wspominam) to byś chociaż się nie bała, że jak cię ząb rozboli to na dentystę ci braknie. O zapomogę wnioskuj w tej firmie.

Gość gość
nie ciągnę, PO PROSTU WYJECHAŁEM Z KRAJU, nie zarabiam dużo bo 1500 funtów, ale stać mnie na mieszkanie, auto, opłaty, ubrania, sprzęt elektroniczny, na jedzenie też nie wyliczam, proste

Gość gość
a ty pakiecik jak chcesz to dawaj się dymac

Gość meryczery
Firma zajmuje się automatyką i mechatroniką, produkcja z gotowych komponentów rozwiązań technologicznych dla różnych branż. Co znaczy, że ludzie wykształceni nie potrafią szukać pracy????

Gość m ądralIa
550 pokój 100dojazdy 120rachunki (woda, gaz, prąd) 120zł.plomba 14płyn do prania w Lidlu 5zł podpaski 7zł.żel do kąpieli Ziaja 500ml razem 916zł.-to już licząc bez jedzenia, bez soczewek do oczu, jak używasz, bez ubrań, odplamiacza, pasty do zębów, leków jak się przeziębisz Sorry, ale to uwłaczające trochę. Aha i uwaga: jak się rozchorujesz to przez pierwsze 3mies.nie płacą Ci, bo okres wyczekiwania przy umowie zlecenia to 90dni (przy umowie opracę 30dni), chyba, że przed ta pracą pracowałaś gdzieś i było odprowadzane chorobowe.

Gość meryczery
właśnie dlatego się nie cieszę tylko płacze bo to dokładnie uwłaczające

Gość m ądralIa
jak oni sobie wyobrażają twoją pracę za takie pieniądze? Bo szczerze mówiąc to jak zachorujesz na grypę (odpukać) to Ci za te dni nie zapłacą, bo nie masz okresu wyczekiwania. To on Ciebie chyba zatrudnił na zasadzie, że płacisz frycowe. W Wawie inż mechatronik ma 4na łapę na kier.stanowisku w fabryce, 3-4lata stażu a byle biurwa w budżetówce wyciąga i 3,5i 5netto

Gość m ądralIa
na umowie o pracę musieliby Ci podciągnąć do 1680brutto, bo nie można na u.o p zarobić mniej niż te 1680zł.brutto.

Gość m ądralIa
koszt utraconych możliwości -poczytaj sobie o tym. I na rozmowie raczej dawaj swoją stawkę, zrobiłaś błąd, jak każdy zdesperowany, kto chce zdobyć doświadczenie w zawodzie. Skąd ja to znam.:o Co do zapomogi-firmy zatrudniające powyżej 20pracowników mają obowiązek tworzyć fundusz socjalny, są odpisy na pracowników i mają regulamin przyznawania zapomóg socjalnych.

Gość m ądralIa
nie wiem, czy bym nie renegocjowała tej umowy z tym panem. Bo to naprawdę jest mało, żeby choć 1500-1600zł, bo przy tej kwocie to się można bać głodu. Ile tam zupa w pracy kosztuje? Te zupy sobie uwzględnij chociaż. Moja mama tak mało zarabiała, że chodziła głodna to jej szef jeszcze miał pretensje, że ona tak mało elegancka ostatnio a zlecenia dawał każdemu, tylko nie jej (nawet baby na ksero miały zlecone).

Gość m ądralIa
też się godziłam na to co dali i w każdej takiej pracy, gdzie się godziłam pozbywali się mnie po 1,3 albo 7miesiącach, więc uważaj... niech oni też trochę powalczą. I powiem Ci coś: ja moim doświadczeniem bym renegocjowała odrazu. A nie że on dał stawkę i finito. Przecież to jest proces produkcyjny, jakaś odpowiedzialność za to jest, wiedza kosztuje. Byle robotnik tam zarobi 188netto, założę się. Poza tym jak siedzisz w domu to nie spalisz tyle kalorii a w pracy to jednak się pracuje i trzeba mieć siłę. Co ty sponsora masz sobie szukać z miejsca? Ale to Twoje decyzje i rozumiem, że byłaś zdesperowana.

Gość gość
To ja po zawodówce zarabiam 3 tyś na rękę + czasem premia 500zł :D Jak można mieć mgr inżyniera i tyrać za tysiąc ludzie złoci przecież to śmieszne. W tym kraju liczą się znajomości fach w ręku, papierek studiów wyższych nie umożliwia Ci zarabianie dobrych pieniędzy w tym kraju.

Gość gość
To ja Ci powiem na pocieszenie jak u mnie wygląda i na pewno Ci będzie lepiej. -robię zamówienia -pakuję towar -rozwożę towar -zbieram pieniądze ze sklepów -czasem pomagam przy produkcji -wymieniam koła w samochodzie szefa, myje jego samochód, jeżdżę do sklepu szefowi bo jedzenie papierosy itp -użeram się z ludźmi w pracy I to wszystko za 1100zł na czarno. I muszę bo innej pracy w mojej okolicy nie ma. Więc ciesz się że będziesz tam tylko siedzieć na tyłku przed komputerem.

Gość m ądralIa
wiesz, niby podobno dobrze jest mieć albo mało pieniędzy albo bardzo dużo, bo jak masz mało to musisz kombinować bardzo a jak średnio to łatwo zgnuśnieć w byle czym (bo masz akurat)...no ale to marna pociecha :(

Gość gość
czy ten cały szef wie,że wynajmujesz mieszkanie a nie mieszkasz z tatusiem i mamusią i potrzebujesz pieniędzy tylko na imprezy?:(

Gość teżinżynier
wyjeżdżaj z tego kraju jak najdalej, tutaj nie ma sensownej pracy dla inżyniera. Ja wyjechałem i teraz poniżej 5000$ nie schodzę.

Gość gość
co takiego produkuje ta firma,że nie chce dać innych warunków niż pensja 1000 i umowa zlecenie? Jeżeli to spora firma i ma się w miarę dobrze to jej właściciele to s*******e wyzyskiwacze.

Gość m ądralIa
8rolek papieru toaletowego w Rossmanie 8,79 pasta do zębów 6zł. plaster opatrunkowy do cięcia 6,50-8zł. szampon 330ml Farmona w promocji w Carrefor 9zł. ..wiesz co, z ta pensją to nawet co weekend do marketu nie pojedziesz na zakupy. Ja nie wiem, ryzyko jest zawsze, ale jako biurwa siedząca w jednym miejscu to może i jest ok, ale jak ty pewnie się tam ciut nalatasz i posiedzisz nadgodziny to .... Jak to jest firma z kapitałem zagranicznym to tym bardziej powinni Ci dać więcej. Ale każdy swoje w życiu musi przejść. Takie życie. Pomyśl czy nie zaryzykować i nie renegocjować tej stawki...możesz coś zagaić, że nie jesteś pewna, czy dogadaliście warunki, czy to ostateczna decyzja. Nie wiem, udać głupią. Bo musisz coś jeść a ta praca przecież zabiera czas, że nie zarobisz w tym czasie. Niania ma 10zł. na rękę (tego mu nie mówi).

Gość m ądralIa
cholera, przepraszam za wtrącanie się :o Pewnie umowę już podpisałaś, jak nie to renegocjuj...albo po miesiącu renegocjuj. Wiem, że chcesz odpocząć i wydaje ci się, że pracując dasz radę, ale ja tak miałam i frustracja mnie zżerała. Albo o zapomogę losową od razu uderzaj. Jakby ci dali tysiaka to już coś. Pomysł z zapomoga mało komu przychodzi do głowy:)

Gość m ądralIa
trzymaj się. Wiem, jak to jest, ale za takie pieniądze samodzielnie człowiek się nie utrzyma.

Gość gość
Może taniej będzie mieszkać z rodzicami i dojeżdzać niż wynajmować?

Gość gość
220 km mam dojezdzać?

Gość twoje rady
Witam jeśli szukacie pracy polecam serwis www.PlanPraca.pl !!

Takie czasy. Dlatego młodzi coraz częściej wyjeżdżają za granicę.

Gość gość
Bo młodzieży robi się pranie mózgu, żeby szli na studia, że każdy inżynier ma pracę dobrze płatną, że po humanistyce nie ma pracy, ale po inżynierii na pewno każdy będzie pracował i zarabiał 5 tysięcy. A prawda jest taka, że chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby profesorowie na uczelni mieli pracę. Dlatego tak okłamują młodzież, że jak będą inżynierami to każdy będzie bogaty. Dzięki temu młodzież pcha się na studia, więc uczelnia zarabia, a że wykształca przyszłych bezrobotnych to nic ich to nie interesuje :) Liczy się kasa. I nieprawdą jest jak ktoś wyżej napisał, że im dłuższy staż pracy i doświadczenie tym wyższe zarobki. Jakbym wam napisała ile zarabia specjalista z mojej rodziny po 40latach pracy u prywaciarza to byście się załamali. Dobrze zarabia ten co jest dobrym cwaniakiem i liże tyłek szefowi. A nie ten co jest dobrym pracownikiem i ma długi staż pracy. Oto Polsce. Za granicą ten specjalista byłby szanowany i zarabiał kokosy. A w Polsce traktują go jak śmiecia, któremu się robi łaskę, że w ogóle się go jeszcze trzyma w pracy, bo ma 60 lat.

Gość gość
Najlepszym CAD’em według mnie jest BricsCAD. Naprawdę świetny programik, a ceny zaczynają się już od 1600zł! Sprawdź na www.vectorsoft.pl.

Gość gość
do autorki trzeba było zostać fryzjerką - jakbyś była dobra w swoim fachu mogłabyś zarobić 4 tys mies nie ruszając się ze swojego miasta no, ale przecież wy gardzicie pracą fizyczną - no gapcie się teraz w ten komputer za tysiąc zł i płaczcie!