Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cobierada

czy miała któraś tak że po porodzie wysypało ją czerwonymi kropkami

Polecane posty

Gość cobierada

na twarzy? mam wrazenie, że jestem jedyną osoba na świecie, która jest obsypana tymi kropkami na udzie. tuż po urodzeniu chyba z wysiłku wyskoczyly mi takie kropki na całą twarz. czy orientuje się ktoś co to za kropki? chodziłam wcześniej po lekarzach ale nikt nie dał mi odpowiedzi

Gość gość
dermatolog? Alergolog?

Gość gość
to na twarzy czy na udzie?

Gość bkt
ja miałam po 1 porodzie całą twarz taką łącznie z białkami oczu:P zeszło:P

Gość popekane naczynka krwionosne
i tyle

Gość gość
Nie, mi wysypało stopy. To bylo straszne. Pilam wspno, smarowałam maścią ze sterydami,i dopiero zeszło.

Gość agutaguj
Ja po pierwszym dziecku tak miałam a urodziłam 16 godzin - ale po kilku dniach zeszło - to z wysiłku podobno było

Gość agutaguj
Rodzilam //

Gość gość
Ja wiem co to :) Sama to miałam, ale tylko po pierwszym porodzie. Położna powiedziała, że to są wybroczyny od wysiłku w czasie parcia :) Jak wychodziłam ze szpitala po 3 dniach to już prawie tego świństwa nie miałam, ale w pierwszej dobie byłam przerażona hehe I też byłam chyba jedyną na całym oddziale która to miała, przynajmniej żadnej innej na korytarzu przez 3 dni nie spotkałam ;)

Gość gość
potowki?

Gość cobierada
u alergologa i dermatologa byłam nawet kilku i nie wiedzieli co to, jakies tam swoje przypuszczenia mieli. zgodzę się, ze to moglo byc od wysiłku bo rzeczywiscie po kilku dniach poznikały. ale dokładnie takie same jak po porodzie mam wybroczyny na lewym udzie, dosłownie idnetyczne i to juz nie znika, a mam to bodajże od dziecka, ponoć nagle się to pojawiło i tak już zostało. nie bede mowic ile kompleksów się przez to nabawiłam, bo wstydzilam sie nosic spodenki czy strój kąpielowy w lecie :( czy spotkał sie ktos z czyms takim?? co moze byc przyczyna i czy nie ma juz szans na znikniecie tego?

Gość gość
popękane naczynia krwionośne z wysiłku

Gość gość
tez tak miałam po drugim porodzie ;)

Gość cobierada
kurcze tłumacze ze to nie wyglada jak naczynka tylko takie kropeczki jakby od ukłucia szpilka i wiem, ze to od wysilku te na twarzy ale ja pytam o te same ale na udzie, które goszcza u mnie od dziecinstwa. jak to wytłumaczyc?

Gość cobierada
podniose temat, bo moze ma ktos podobnie

Gość gość
na lewym udzie? ja mam :/ od jakiegos czadu, myslalam, ze zejdzie, ale nie... pojawilo mi sie ze 2 miesiace temu, jestem 3,5 miesiaca po porodzie. zauważyłam tez podobne na przedramionach, ale tutaj nie sa az tak widoczne

Gość gość
na lewym udzie? ja mam :/ od jakiegos czasu, myslalam, ze zejdzie, ale nie... pojawilo mi sie ze 2 miesiace temu, jestem 3,5 miesiaca po porodzie. zauważyłam tez podobne na przedramionach, ale tutaj nie sa az tak widoczne