Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie w wczesnej ciąży, co to Może być

Polecane posty

Gość gość

Witam ,wczoraj dostałam jakiegoś krwawienia. Krwawienie mam dosyć obfite, byłam dwa dni temu u ginekologa i powiedział mi że to jest wczesna ciąża, co to możne oznaczać te krwawienie?

Gość gość
Poronienie albo krwiak. Albo jeszcze coś innego. Czemu nie zapytałaś lekarza?

Gość gość
Bo dopiero dostałam te krwawienie wczoraj.

Gość gość
No to na co czekasz? musisz znów iść do lekarza i to szybko. My tu nic nie poradzimy.

Gość gość
Zarodek ma 4,5 cm i nie wiem od czego mogę mieć te krwawienie , lekarz przepisał mi jakieś witaminy i odkąd je biore zaczęły się te krwawienia , boli mnie podbrzusze..

Gość gość
Wizytę mam dopiero we wtorek bo to jest najszybszy termin..

jakie zaraz poronienie, nie straszcie dziewczyny. czasami krwawienie podobne do miesiaczkowego moze sie utrzymywac w pierwszych miesiacach ciazy ja mialam krwawienia tez poszlam do gina i wypisal mi luteine

Gość gość
Ale tu nie chodzi o straszenie tylko o jak najszybszą wiizytę u lekarza. Bo może to nic groźnego ale to może powiedziec tylko lekarz. Dlatego trzeba zaraz reagować. Skoro termin na wtorek to idź do innego lekarza.

Gość gość
4,5 cm?? chyba mm, ja jestem w 9 tygodnu i maleństwa ma około 2,5cm. Niestety krwawienie w tak wczesnej ciązy oznacza zazwyczaj poronienie.

Gość gość
Znajomi mi powiedzieli że też tak mieli i nic się nie działo no ale jednak boję się że poronię . Jestem w wczesnej ciąży , zarodek ma dopiero 4,5 cm. Jednak martwię sie o to że to jest właśnie poronienie. Dużo odpoczywam wcale nie wstaję z łóżka i nie wiem co mam jeszcze robić .

Gość gość
Jeśli nadal bede miała tak obfite krwawienia to pojadę do szpitala. Ale martwię się że to poronienie , a psychicznie tego nie wytrzymam.

Gość gość
Zapewne to, że tabletki, które wzięłaś, zadziałały ;)

Gość gość
Chodziło mi o to że bywa różnie i nie można kierować się tym jak w podobnym przypadku było u kogoś innego bo każdy może mieć inaczej. Dlatego tylko wizyta u ginekologa i to bezzwłoczna tu pomoże. Ten wymiar to nie wielkość zarodka. bo wielkość zarodka oznacza się jako CRL. Na tym etapie ciązy zarodek ma około kilku mm.

Gość gość
Tylko że te tabletki dała mi Ginekolog i to ponoć są witaminy , kwas foliowy itd. I odkąd je zaczęłam brać a biore je dosłownie dwa dni to od wczoraj mam te krwawienia.

Gość gość
Rozumiem ale jednak mam obawy że poroniłam.

Gość gość
No to tym bardziej musisz iść to sprawdzić jak najszybciej. Im szybciej tym lepiej bo można coś zadziałać. Ale zrobisz jak uważasz. choć ja nie czekałabym.

Gość gość
Będe musiała tak zrobić.

Gość gość
Ile dałaś za ten 'kwas foliowy' ? 120zl za 10 sztuk? ;)

Gość gość
jedź i daj znać co i jak. :)

Gość gość
moim zdaniem to nie jest zarodek tylko pęcherzyk ciążowy, w którym jeszcze nic nie widać

Gość gość
zresztą wiek zarodka z usg w stosunku do ostatniej miesiączki różni się o tydzień, więc coś jest nie tak

Gość gość
A co to za problem -nie słyszałaś że owulacja może się przesunąć. Albo ktoś ma nieregularne cykle? A usg liczy wiek ciąży dla cyklu 28 dni. U mnie były 2 tyg. różnicy między terminami z usg a OM i wszystko było z ciążą ok.