Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sadka

Ucz się, ucz, bo mnie CHYBA KTOŚ ZAMORDUJE

Polecane posty

Jestem teraz w szkole średniej i nauki mam o wiele wiecej niż miałam wczesniej, wiadoma sprawa. Teraz trzeba znaleźć jakis sposób zeby ta cala wiedza byla łatwiejsza do zapamietania. Szukalam sporo w internecie na ten temat, ale oprocz porad typu "rob przerwy, przewietrz sie" nic konkretnego nie znalazlam, chyba ze jakies pigulki, ale w cos takiego nie chce sie bawic. Moze wy znacie jakies inne sposoby? Moze jakies porady podobne do tych stąd zadzialają? Znalazłam w internecie: http://szybkanauka.com.pl/ Za każdą pomoc będę wdzięczna :)

Gość kelner z Rewala
owszem znajdz sobie sposob wykorzystania tej wiedzy w praktyce sama ruszy lawina skojarzen

Gość studentka 3 roku
Mi pomaga zielona herbata. Przed nauką wypiłam ze 2 kubki, potem w trakcie nauki tez popijam i wszytsko włazi do głowy idealnie ;D świetnie poprawia koncentrację, to jest fakt, który mogę potwierdzić.

Gość gość
najlepiej jest się uczyć biorąc temat na zrozumienie, a nie na wkuwać na pamięć. Dobrze jest nie tylko przewietrzyć się ale dotlenić mózg cwiczac przed nauka,biegajac,pływajac. istnieje też fajna metoda ćwiczenia zapamiętywania, 'pałac pamięci'