Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie !

Polecane posty

Gość gość

Podpowiedzcie mi jakie zabawki kupic dla dziecka ? rodze za 3 miesiace ale kompletuje już wyprawke . chce kupic mate edukacyjna i karuzele nad łożeczko, jakie jeszcze zabawki są pomocne dla tak maleńkiego dziecka ?

Gość gość
Piszesz poważnie? Tak małe dziecko nie potrzebuje zabawek. Mata i karuzela są wystarczające. Na reszte przyjdzie czas

Gość gość
Tak bo nie wiem czy są jeszcze jakieś tego typu ale też wydawało mi się że te dwie wystarczą. dzięki za odpowiedz :)

Gość gość
Noworodek nie odnajdzie się na macie. Nie kupuj zabawek dopóki dziecko nie będzie kumate. Najwyżej karuzela się przyda ale pierwsze 2-3 miesiące to za wczesnie na matę, a co dopiero inne zabawki. Potem przydadzą się grzechotki, gryzaki, jakas pluszowa piłeczka. U nas furrorę robią zwykłe plastikowe butelki po wodzie, a zabawki leżą w kącie

Gość gość
ja ostatnio znalazłam fajną hurtownię - http://www.aico.com.pl/oferta.html zobacz sobie mają wykaz rzeczy na stronie, mi siostra własnie stamtąd sprezentowała fajną pozytywkę do wózka, mała zasypia przy niej jak aniołek :)

Gość gość
Glupota tak szybko robic wyprawke. A powodow nie podam bo nie chce nikogo denerwowac

Gość gość
najlepsza rzecz dla noworodka to po prostu misiaczek, który będzie spał gdzieś obok. Moja od małego lubiła się patrzeć na swojego misia, potem zaczęła go dotykać oglądać, a teraz z zawsze śpi i jest jej przyjacielem :) Karuzela też się fanie sprawdza, dziecko ogląda, coś się dzieje dookoła i jest fajnie :) jak jest większe to uczy się kolorów i ogląda te śmieszne postacie z bajek :) Dopiero jak dziecko nauczy się chwytać to dobre są gryzaczki- potem sprawdzają się przy ząbkowaniu. A na grające zabawki, jeżdżące samochodziki itd. to poczekaj aż dziecko skończy 6-7 miesięcy :)

Gość gość
u nas np. w ogóle nie sprawdziła się mata edukacyjna. Mała się denerwowała, że nie może dosięgnąć do tych zwisających zabawek, natomiast kiedy już dosięgała to był etap obracania się, raczkowania itd. nie mogłam jej usadzić na miejscu bo była ciekawa wszystkiego innego niż zabawki- np. pilota, telefonu, nawet klawiatury od laptopa.

Gość gość
grzechotki kup na matę szkoda kasy i nie sprawdza się, bo dziecko jak raczkuje to tę matę ściąga, to już lepiej kup fajny, bajkowy dywanik

Gość gość
mata mi się akurat bardzo przydała kłade małego na nią od małego a on albo wszystko ogląda albo poprostu zasypia i nie leży ciągle w wózku czy kołysce :) pozytywka też jest przydatna no i teraz chce kupić leżaczek bujaczek a reszta zabawek to będzie kupowana później albo znajomi i rodzina przyniesie więc lepiej się wstrzymać.