Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fragment wypowiedzi złego ducha o życiu

Polecane posty

Gość gość

Zamieszczam fragment wypowiedzi złego ducha z egzorcyzmu, który być może pozwoli zrozumieć życie. "(...)Pan Bóg zawsze zwraca się do wolnej woli każdego. Oprócz tego jest Biblia. Ewangelia w szczególności i wszystkie poselstwa, które bez przerwy przypominają dyrektywy ustalone przez Pana. Jeżeli wzbraniamy się ich słuchać, niebo nic pomóc nie może, zwłaszcza jeśli ktoś zabawia się w przystosowywanie Ewangelii na swój własny gust. Jeśli całe to miłosierdzie odrzuca się na wiatr, cóż niebo może? Jakże działać może łask* jeśli nie czyta się już Świętych Ksiąg - ani książek pisanych przez świętych, na przykład życie Katarzyny Emmerich albo Proboszcza z Ars, albo Ojca Pio, który naszej epoce dał wielki przykład. Każdy z tych świętych odczuwa tę samą miłość dla tej samej ofiary, w tym samym wyrzeczeniu przez miłość dla drugich. Pokuta tych świętych przyjęta została przez Najwyższego. On byłby gotów przyjąć jeszcze inne ofiary, inne zadośćuczynienia w intencji nawrócenia grzeszników. Często Dobry Bóg chciałby, aby ludzie byli zdolni mu powiedzieć: “Przyjmuję cierpienia, które mi nałożyłeś; użycz mi łaski, abym mógł znieść w intencji nawrócenia tego czy tamtego". Często jednak trzeba stwierdzić, że gdy Pan zsyła cierpienia, chrześcijanie bardzo często je odpychają ze zgrozą i ze wszystkich sił. Człowiek zbyt często czyni wszystko, aby tylko uniknąć cierpień. Należałoby, aby kapłani zrozumieli to i wyjaśnili wiernym.(..)"

Gość Esterka__
nie w******j mnie bo cie poznam z moim kumplem specjalista od ucieczek

Gość gość
(...)Według pierwszego przykazania nie żyją wszyscy ci, którzy odrzucają cierpienie i starają się go uniknąć. Z wolą Bożą zgadzamy się wtedy, kiedy mówimy “Niech się stanie Twoja, a nie moja wola". "Ten sposób uczestniczenia w agonii Chrystusa byłby najlepszym uczczeniem miłości Boga. Jeśli cierpienie złączone było z przyjęciem Woli Bożej nabrało bardzo wielkiej Wartości. Jakkolwiek dotkliwe są niektóre cierpienia, gdy się je połączy z cierpieniami Chrystusa dadzą jeszcze większe uświęcenie i zadośćuczynienie za grzechy drugich(...) Myślę o tych wszystkich cierpieniach jakie istnieją w stanie małżeńskim, a które się odrzuca, w nadziei, że kiedyś może będzie można się odłączyć od swego partnera; a jednak jeśli ONO (cierpienie) byłoby dobrze znoszone, mogłoby się to cierpienie przyczynić do wielkiego zadośćuczynienia. Tysiące i tysiące ludzi mogłoby cierpieć myśląc o drugich i te cierpienia nie byłyby stracone. (...) "

Gość zyciowa dupa
ja ci moge przytoczyc kilka wypowiedzi zktre z pewnoscia polubisz na pejsbuku

Gość Pamelciabc
"Myślę o tych wszystkich cierpieniach jakie istnieją w stanie małżeńskim, a które się odrzuca, w nadziei, że kiedyś może będzie można się odłączyć od swego partnera; a jednak jeśli ONO (cierpienie) byłoby dobrze znoszone, mogłoby się to cierpienie przyczynić do wielkiego zadośćuczynienia." Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale z tego fragmentu wynika, że trwanie w małżeństwie w którym np. mąż poniża kobietę jest dobre, bo cierpienie jest pożądane dla dobra innych. Więc księża się mylą kiedy dają rozwody?

Gość zyciowa dupa
nie wiem kiedy myla sie ksieza z tym pytaniem akurat nie do mnie

Gość Pamelciabc
Nie masz nic ciekawego do powiedzenie, to nie wypowiadaj się w temacie.

Gość Pamelciabc
up

Gość zyciowa dupa
dlaczego? podnosze ci temat? to malo?

Gość sebawadhw
Zdrowa dupo, walczysz z religią?

Gość joasiaed
Życiowa dupa nie może znieść prawdy :D, a taka niby życiowa :)

Gość zyciowa dupa
z religia? skad ten pomysl? nawiasem mowiac mam alergie na hipokrytow ale tych jest pelno niezaleznie od wyznania

Gość joasiaed
A co w tekście zamieszczonym przez autora jest złego?

Gość froggyyyy
Życiowa dupo, bierz się do pracy, a nie siedzisz na forum.

Gość zyciowa dupa
Joasiu, prawda jest jak dupa kazdy ma wlasna