Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Tadzia

kreatywne sposoby spędzania czasu z dzieckiem

Polecane posty

Gość mama Tadzia

Czy macie jakieś ciekawe pomysły jak ciekawie spędzać czas z 1,5 rocznym dzieckiem? Zawsze byłam bardzo aktywna, ale od kiedy urodziłam dziecko muszę wykazywać więcej pomysłowości jeżeli chcę aktywnie spędzić z nim czas. Brakuje mi trochę mojego dawnego życia kiedy mogłam codziennie wymyślać i robić coś nowego. Jednocześnie jak wracam z pracy to już za nim tęsknię i nie chcę zostawiać go popołudniami u babci (nawet na jedno popołudnie) tylko chcę spędzać czas z nim. Wiadomo - plac zabaw, czasem można pójść na basen. Jakie są wasze sposoby na ciekawe spędzenie popołudnia z tak małym dzieckiem?

Gość gość
Możesz iść do teatru. Serio. W Warszawie jest Teatr Małego Widza, który ma spektakle dla dzieci od 1 r.ż. Polecam

Gość gość
kolorowanie kolorowanek, malowanie kreda na dworze, plac zabaw, sale zabaw, czytanie ksiazeczek, cwiczenie roznych umiejetnosci np wrzucanie pileczek do kosza, spacery, zakupy, tanczenie, kluby dla mam gdzie mozna pocwiczyc z dzieckiem, piaskownica, zabawy w wannie

Gość zenonnn
Klocki ! AGHHHHHRRRRR !!!!!!

Gość vin_
Zależy kto co lubi, mi akurat pasuje poczucie humoru pana Jaroszyńskiego, także dla mnie było proste, że muszę zobaczyć jego pierwszą sztukę, czyli Roma i Julian ( www.romaijulian.pl ). Powiem tak – podobało mi się, ale nie jest to rzecz dla każdego. Polecam najpierw obejrzeć sobie kilka odcinków Graczyków, żeby oswoić się z tym dowc**em :D

Gość gość
możesz pisać na kafe

Gość gość
Moje dziecko chodzi na kurs gry na pianinie. Ponadto ostatnio zainteresowała mnie informacja o tym, że w pobliżu Łodzi otwierają park rozrywki http://ceramilandia.pl/ z warsztatami ceramiki dla dzieci. Może być bardzo kreatywne miejse

Gość Pola80
Hmm - a słyszał ktoś o YESdzik? Taka elektryczna deskorolka. To dla dorosłego, dla dziecka rowerek i można aktywnie sobie śmigać! Na przykład :) Chociaż takie dziecko na YESdziku z małą pomocą też mogłoby się dobrze bawić :)

Gość Kalalala
Teatr, jakieś zabawy edukacyjne, wspólna gra w jakieś gry planszowe czy wspólne budowanie "rzeczy" z klocków lego czy duplo. Myślę że więcej ciekawych (pewnie lepszych od powyższych) znajdziesz np. na tej stronie http://www.zapytaj-kreatywnego.pl/ . Mam nadzieje że przysłużyłem się choć trochę.

Przystanek autobusowy to wyjątkowa gra planszowa. Naszym zadaniem jest zbieranie pasażerów. To ilu ich będziemy mieli zależy od naszych rzutów kostką. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie.