Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oduczyc jedzenia noca

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami jakie nabyłyscie w trakcie odzwyczajania karmienia nocnego. Moj maluszek skonczyl wlasnie 7 miesiecy, mysle, ze czas najwyzszy bym oduczyla go karmienia noca. Karmie go roznie-raz butla, raz piersia. Ostatnie karmienie tuz po kapieli ok 19, pozniej budzi sie ok 1-2, biore go do lozka, podaje piers i spi. Tu chyba robie blad, bo nie odkladam go do lozeczka...Probowalm wczoraj go polozyc po karmieniu do lozeczka, placz starszny.

Gość gość
Mój synek ma 12,5 miesiąca. Oduczył się jeść sam miesiąc temu. Po prostu przespał 4 noce bez pobudki pod rząd. No i stwierdziłam że już nie potrzebuje i nawet jak się budzi to nie dostaje jeść ani pić. Ale ja nigdy nie miałam parcia żeby dziecko oduczać jeść. Mój synek stopniowo sam zmniejszał ilość wypijanego mleka w nocy.

Gość gość
chyba nie ma na to jednej metody,kazda mama ma swoje doświadczenia.moja corcia ma tez 7 miesięcy i od 2tygodni nie je w nocy.najpierw przestalam z nia spac,a do 6 miesiąca nie chciała slyszec o lozeczku,pozniej wprowadziłam mleko następne i o dziwo spi jak suseł,wreszcie najada się do syta,a u nas to było problemem.

Gość gość
Chcialabym by w nocy spal w swoim lozeczku, wracam juz do pracy i dobrze by bylo, b wszyscy przesypiali noc. Synek nie lubi smoka, probowalm mu dawac zamiast piersi niestety i to sie nie sprawdzilo.

Gość gość
Moj ma prawie 12 mc ale je jeszcze raz wnocy 150 mleka z kaszką nie przespał ani razu całej nocy bez jedzenia. Próbuje tak samo go przestawić na nie jedzenie i nawet jak się obudzi to na poczatku ni daje ani pic ani jesc, ale jak zaczyna poplakiwac to go karmie dopiero

Gość ex_debill_konkubina
może jeszcze nie jego czas, ale spróbuj ułożyć posiłki tak, żęby wieczorem zjadł dwa solidne - ja dawałam dzieciom ok 6 i ok. 8 drugi raz (szły spać o 9) i w tym wieku już przesypiały noce - ale jak piszę, może Twój potrzebować nadal więcej

Gość gość
tez tak wlasnie myslalam by tak zrobic, podac mleko o 16, a pozniej po kapieli przed snem ok 19. Tylko nie wiem co najlepiej podac, mleko z kleikiem czy moze kaszke (oprocz tego dostaje piers wieczorem)

Gość gość
Moj ma rok jak nie dostanie mleka po poludniu (200 ml) i przed snem(300-350) to obudzi sie glodny w nocy. Wczoraj po poludbiu,wlasnie o 16 zjadl tylko 150 i przed spaniem 300 a wczesiej kanapke z miesem i pomidorem i obudzil sie o 12 glodny.

Gość gość
u mnie jest problem, bo wiecej niz 150ml przed snem nie chce :( budzi sie walsnie o polnocy glodny...

Gość ex_debill_konkubina
od 16 do 19 - to są 3 godziny, czyli normalna przerwa miedzy posiłkami - spóbuj dać pierwszy raz ok. 17 - 17 30.

Gość gość
to chyba dziecko pije a nie je,mleka nie da się jeść hehe

gdy synek skończył 6 czy 7 miesięcy ( nie pamiętam dokładnie ) zamiast ml eka zaczęłam podawać mu coś do picia, najczęściej herbatki, szybko się do tego przyzwyczaił, około roku zaczęłam go w ogóle oduczać pobudek nocnych i jak się budził to tylko usypiałam go bez podawania czegokolwiek, teraz ma niecałe 14 miesięcy i potrafi 10 - 11 godzin już ładnie spać bez pobudki w nocy

Gość gość
Dzis sprobuje mu podac mleko ok 17 :). Powiem, ze ta noc byla meczaca. maluch spał juz o 19 ale pierwsza pobudka o 23:30, nie wyjelam go z lozeczka, poglaskalam po glowce i po kilku sekundach przestal sie krecic i spał. Pozniej o 2 w nocy przebudzil sie. Zazwyczaj juz bralam go do siebie. Sprobowlam podac mu wode, nie chcial, no to dalam mu smoka i to byl blad. Zaczal bawic sie tym smokiem, gaworzyć i gryźć go. Trwalo to pol godz az zaczal poplakiwiac. POdchodzilam do niego 4 razy, za kazdym razem po krotkim glaskaniu uspokajal sie i zasynal. Jednak kolejna pobudka byla juz o 4:20 i tym razem nie dal sie uspokoic. Plakal okropnie, przystawilam go do piersi i jadl jak szalony. Potem jeszcze spal do 7. Tak wiec zobacze jak dzis bedzie, moze uda mi sie na dobranoc podac wiecej mleka. Tak liczac to ok 9 godzin wytrzymal bez jedzenia.

Gość gość
Bo najważniejsza własna wygoda, walić dziecko. Oj matki matki.

Gość exdebillmobilny
Jesli Twoj maly jadl w nocy dwa razy, to sie tak nie da z dnia na dzien wylaczyc obydwa posilki! Najpierw jeden, za jakis czas dopiero drugi. Z tym pierwszym ok, zamiast smoka daj mu koc, pieluszke albo cos innego do przytulenia, po kilku dniach powinno byc ok. Takze posilki w dzien rob mu ciut wieksze, ale odrobine. I za tydzien, dwa dopiero zlikwiduj to drugie karmienie.

Gość gość
exdebillmobilny dziekuje, wezme to pod uwage...on w dzien pije malo, bo max 120-150ml mleka nie chce wiecej, zawsze zostaje w butli .. Gosciu nie lekcewaze dziecka..tylko wracam niebawem do pracy i nie moge spac nad biurkiem i ziewac

Gość exdebillmobilny
Ale chodzi mi o posilki typu zupa, jogurt - te stale.