Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyć się takich blizn po pryszczach?? FOTO

Polecane posty

Gość gość
Link nie działa, ale radzę smarować na noc końskim lukrem.

Gość gość
Jak to nie działa link?? Przecież jest prawidłowy

Gość gość
To nie są blizny po pryszczach tylko jakaś wysypka. ps. to cycek? :classic_cool:

Gość gość
Hmm wedlug mnie zadne masci na to nie pomoga. Gdybys miala np. sine albo czerwone plamy to proponuje masc dermatix. jest naprawde rewelacyjna. Pod warunkiem, ze tradzik jest wyleczony, a pozostaly blizny. Natomiast na biale to chyba tylko zluszczenie naskorka. Ale bron boze nie sama w domu, tylko u dermatologa

Gość gość
Żadna wysypka..ja to już mam od kilku lat..i to są blizny..jestem pewna.. Nie cycek tylko ramię:)

Gość gość
A opallalas sie kiedys na solarium`?

Gość gość
Też myślałam nad tym złuszczaniem tylko niewiem konkretnie na co iść..na jakiś zabieg z użyciem jakiej substancji bo są przeróżne

Gość gość
Nie. Na solarium nigdy tylko na słońcu jak już coś

Gość gość
Musisz najpierw isc do DOBREGO dermatologa. On ci cos doradzi, wielu dermatologow przeprowadza takie zabiegi. Nie decyduj sie na bardzo inwazyjne metody. I w zyciu nie rob sobie czegos takiego u kosmetyczek

Gość gość
A ktoś z was miał może takie blizny i się ich pozbył jakimś sposobem dermatologicznym czy innym?

Gość gość
Nikt ci na kafe nie powie. Bo takie blizny nalezy obejrzec z bliska. Przede wszystkim jakie sa glebokie (na zdjeciu tego nie widac). Tobie moze sie wydawac, ze to tylko plamy, a w rzeczywistosci moga obejmowac kilka warstw skory. I wtedy jest bardzo trudno sie tego pozbyc. Po kazdy Peeling, zluszczanie naskorka (np. mikrodermabrazja) odnosi sie tylko do pierwszej warstwy skory. Na glebsze blizny jest jeszcze np. dermabrazja albo laser. Ale te metody splaszczaja blizny i jezeli sa one glebokie to nikt nie przywroci ci dawnego koloru skory. Dlatego powinnas poradzic sie dermatologa. Mi np. dermatolog robil kiedys zluszczanie naskorka lekkimi kwasami, co poprawilo koloryt mojej skory. Ale ja nigdy tez nie mialam duzych blizn, tylko lekkie przebarwienia.

Gość gość
Mialo byc: Ale te metody splaszczaja blizny i jezeli sa one glebokie i biale to nikt nie przywroci ci dawnego koloru skory. Dodam jeszcze, ze mam na rekach kilka takich bialych plamek po dawnych strupkach, ktore z czasem zrobily sie prawie niewidoczne

Gość gość
No wydaje mi się że nie które z blizn obejmują ta druga warstwę skóry to są blizny wypukłe więc ciężko powiedziec głębokość..mam zamiar iść do dermatologa tylko obawiam się kosztów że nie będzie mnie stać na złuszczanie wkoncu mam to na dekoldzie,plecach,brzuchu,ramionach i jedną plamke na szyi na buzi mam tylko przebarwienia

Gość gość
A moze to nie blizny, tylko np. jakies podskorne wagry, albo zakrzepy krwi, zle ukrwienie. Laser moze ci np. splycic blizny, Kumpela miala duza blizne po opazeniu i jej laser bardzo pomogl. Ale przede wszystkim musisz koniecznie isc do lekarza, zeby poznac przyczyne i zeby ci sie nowe nie tworzyly. A co do kosztow to racja, to sa drogie zabiegi. Ale nie musisz robic wszystkiego na raz, tylko narazie w najbardziej widocznych miejscach i powolutku, nie od razu klika zabiegow pod rzad. Zreszta z tego co wiem, to takie zabiegi przeprowadza sie tylko do marca, a potem od wrzesnia. Bo w lato jak jest slonce tego sie nie robi

Gość gość
Tak, to są blizny bo to nie raz próbowałam to wyciskac czy poprostu peelingiem wygladzić ale nic się z tym nie dzieje robi się tylko czerwone trochę a potem spowrotem białe jak było i ani mnie to nie piecze,ani nie świędzi nic z tym się nie dzieje cały czas jest takie samo..

Gość gość
A tworza ci sie caly czas nowe? I przede wszystkim czy odrazu sa takie biale, czy najpierw czerwone, potem szare a potem bieleja?

Gość gość
tez takie mis ie robia po wiekszym pryszczu :P idź do kosmetyczki niech ci zrobi mikrodermabrazje na jednym i sprawdzicie czy zadzaiała jak tak to zrobisz sobie ja wszędzie gdzie potrzeba :)

Gość gość
Najpierw były czerwone dopiero później zrobiły się białe . A to można tak na jednej bliźnie żeby mi spróbowala zrobić tą mikrodermabrazje??

Gość gość
pewnei że można, powiedz ze jak bedzie ok to zrobisz całe ramiona ale musisz najpierw sprawdzić reakcje skóry hehehe jak tak robiłam.

Gość gość
Odradzam ci kosmetyczke. Serio. Niech zrobi to lekarz dermatolog. Przede wszystkim musisz zaczac sie leczyc zeby uniknac dalszych blizn. Naprawde to powinno byc dla ciebie najwazniejsze. Pogadaj z lekarzem. Zawsze decyduj sie najpierw na mniej inwazyjne metody. Zreszta lekarz ci wszystko objasni. Mozesz oczywiscie z nim pogadac, zeby nie odrazu na calej twarzy itp. Wszystko mozna uzgodnic. Powodzenia

Gość gość
A porownywanie skory twarzy do ramion czy brzucha jest bez sensu. Bo skora twarzy jest inna i ciensza

Gość gość
No właśnie i niewiem czemu tak mam że blizny mi wychodzą tam gdzie mam grubą skórę a tam gdzie cienką to tylko przebarwienia. Czytałam że te wypukłe blizny świadczą o nierównomiernym wytwarzaniu się kolagenu w czasie gojenia i takie coś wypukłe się przez to robi.. Też może najpierw pójdę do dermatologa zobaczę co mi powie i co zaproponuje..:) bardzo dziękuję wam za wszelaką pomoc kochani

Gość gość
na blizny po tradziku super dziala mikrodermabrazja. juz jako nastolatka mialam z tym problemy i po wyleczeniu zostaly mi nieladne blizny :( chodzilam później do arkadii w opolu na serię zabiegów. efekt byl widoczny juz po pierwszym razie. powtarza sie co 7-10 tygodni i po zakonczeniu nie ma sladu po bliznach :)