Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy częsciej na wsi dają wymyślne imiona dzieciom

Polecane posty

Gość gość

bo zauważyłam takie coś. We wsi gdzie mieszka moja kuzynka dzieic mają same jak dla mnie wyrózniające się imona np. Natan, Anastazja, Kryspin, Cyryl

Gość gość
U mojej babci królują Nikole i Oskarki..

Gość gość
nie wiem, jestem z miasta i wydaje mi się że tutaj często dają takie wymyślne imiona, ale może to ogólna tendencja niezależnie od miejsca

Gość gość
k***a znow taki temat o tych *****ych imionach- więcej oryginalności w *****ych tematach!!!

Gość gość
u mnie dają raczej zwykłe, w co drugim domu praktycznie julka albo oliwka. A najbardziej mnie wkurza jak na Oliwkę mówią Ola...

Gość gość
u mojej córki w zerówce na 6 dziewczynek - 2 julki, julita, oliwka

Gość gość
Wychowałam się na wsi i wkurza mnie to, że ludzie myślą że ludzie ze wsi to jakaś ciemnota. A tak nie jest, może kiedyś tak było ale teraz wieś jest zupełnie inna. Coraz częściej więcej buractwa pochodzi z miasta, znaleźli się miastowi od siedmiu boleści

Gość gość
Nie ma wymyslnych imion,sa tylko zakompleksione zolzy ktore krytykuja I wysmiewaja kazde imie ktore im sie nie podoba.

Gość gość
Teraz ludzie na wsi to mają lepiej niż w mieście, minęły czasy że na wsi to ktoś gorszy. Teraz odwrotnie jest:D

Gość gość
Zapyziałe mieszczuchy :/

Gość gość
20 lat temu pani w szkole zapytała co to jest pogrzebacz odpowiedziały te dzieci które na wsi mieszkały i trzeba było palić w piecu. Czasy teraźniejsze pani pyta kto wie co to jest pogrzebacz odpowiedziały te dzieci które mieszkają na wsi i mają kominki w domu:D miasto to teraz bida

Gość gość
jestem autorka - zadałam tylko pytanie nie napisałam, że ludzie ze wsi sa gorsi. Wcale tak nie uważam, kocham wieś. chociaż wsi w której mieszka mama mojej mamy nie znoszę. Jedna ulica, gdy ktoś przechodzi to widac czasem ruchy firanek w oknach, każdy o każdym musi wszystko wiedzieć...moja babcia też jak tylko ktoś przechodzi to uważniej patrzy w okno i komentuje. więc nie miałam nic złego na mysli po prostu takie coś zauwazyłam

Gość gość
tak, tez to zauwazylam. a niby czemu dzis lepiej sie zyje na wsi niz w miescie? bo kominek jest?? wow, w miescie tez mozna miec, nawet w budynku wielorodzinnym da sie zrobic... poza tym ja np. nie chce kominka, wiec czego jeszcze mam zazdroscic wiesniakom?

Gość gość
Sama jesteś wieśniara, a w czym niby miasto jest lepsze od wsi? Jestem ze wsi i jestem z tego dumna

Gość gość
no wlasnie nie jestem wiesniara :). to powiedz, w czym jest gorsze? bo ktos tutaj napisal, ze wies dzis jest lepsza od miasta, wiec zapytalam w czym i jakos odpowiedzi brak... dla mnie osobiscie wies to nuda, wiejska mentalnosc, ktora mi przeszkadza, smrod gnojowki, brak chodnika i oswietlenia w nocy... to tak w skrocie. no a ludzie ze wsi, chocby lata mieszkali w miescie, i tak sa...hmmm...wiejscy.

Gość gość
I właśnie wolę takich nawet prostych ludzi ze wsi niż takich cwaniaków z miasta którzy się nie wiem czym wywyższają. Masz pojęcie jak obecnie wyglądają wsie i życie w nich? Sądzę, że nie a nawet jestem pewna że nie więc na tematy o których nie masz zielonego pojęcia lepiej się nie wypowiadaj. Są chodniki dobre drogi, oświetlenie nocą, gnojem nie śmierdzi więc nie pisz o czymś o czym nie wiesz

Gość gość
No dokładnie nie wiem o jakiej ty wsi mówisz bo wieś wsi nie równa. Moja mama mieszka na wsi i sobie wyobraz ze jest tam chodnik, nie śmierdzi bo prawie nikt już nie ma gospodarstwa i nawet są lampy przy ulicy ;D Prawie jak w mieście. ;D

Gość gość
No tak panie z miasta. A na co dzień rano jecie produkty skąd? Mleko pewnie wam produkuje fabryka z waszego MIASTA hehehe bo miasto najlepsze

Gość gość
hehe, no ja jakos nie widzialam wsi, gdzie ani jeden gospodarz nie mialby gnojowki, albo nie nawozil czegos g**nem.... wiec smrod maja wszyscy. a z latarniami - no fakt, jedna kolo monopolaka to juz cos. wiejska mentalnosc jaka jest kazdy wie - chlop z wsi wyszedl, ale wies z chlopa nie ;). i to widac po naplywowej ludnosci miast, niestety...

Gość gość
jak najbardziej, wies nadaje sie do produkcji mleka. no i?? nie pisalam, ze wies jest gorsza od miasta, bo tam sa krowy... :). ja tam mam mleko, ale zapachu gnoju miec nie musze, tak samo jak wscibskich sasiadek.

Gość gość
Truj się zanieczyszczeniami ze swojego miasta

Gość gość
a ty pestycydami ze swojego ogrodka i swojego wychodka za drzewem.

Gość gość
Spokojnie, nie będziemy jakiejś damie z miasta udowadniać, że na wsi jest lepiej. Niech żyje sobie w tym swoim mieście niech się wywyższa tym że u niej nie śmierdzi gnojem no naprawdę to taki problem jak parę razy na rok śmierdzi, wieś żyje swoim życiem może i są prości ludzie ale na pewno bardziej przyjaźni

Gość gość
Mało o wsi wiesz dziecinko

Gość gość
nie wiem czy tylko na wsi, ale dzisiaj będąc u kosmetyczki przyszła taka "mieszczanka" z roczną córeczką aby założyć jej kolczyki. Mała Nela bardzo płakała... Głupia mama....

Gość gość
taaaak, z tego co ja widze, to kolczyki ma wiekszosc dzieci na wsi, a nie w mistach. przeciez kolczyki to typwy wiejski prezent na chrzest :D.

Gość gość
moi znajomi nadają zwyczajne imiona swoim dzieciom - Marianna, Barbara, Zofia, Krystyna, Feliks, Wiktor, Stanisław, Józef. Jednemu trafił się Apolinary. Mieszkam w dużej mazurskiej wsi...

Gość gość
akurat te kolczyki to typowa mieszczanka dziecku zafundowała, wieś to rodzice małej Neli przez okna samochodu może tylko widzieli.

Gość gość
a skad wiesz, ze typowa mieszczanka?? moze jej okna wychodza na slomniki :P.

Gość gość
wiem, że mieszczanka ze stolicy bo nasze rodziny mieszkają w bliskim sąsiedztwie od czasów przedwojennych, nawet jakieś powinowactwo między nami jest. W szczegóły nie będę wchodzić.