Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ja miałam długi i je olałam, po prostu nie spłacałam

Polecane posty

Gość gość

teraz moja sytuacja jest calkowicie inna, ale nie zamierzam splacac, w doope niech mnie pocalują :D mialam komornika, ale umorzyl bo nie wykazal zadnego dochodu, majatku, mialam firme windykacyjną, napieprzali na tel wiec zmienilam numer, listy wywalalam, straszyli i sie zesrali, minely juz 4lata wiec przedawnione.

Gość gość
masz absolutną rację, w kraju złodziei i kombinatorów absolutnie cię popieram. Moja rada na przyszłość, cały majątek wyprowadzaj za granicę do krajów, z którymi Polska nie ma umów międzynarodowych o ściganie tego typu przestępstw gospodarczych :) Pozdr.

Gość gość
Zawsze mogą Cię zamknac...

Gość o 9
oj nie jest przedawnione i jeśli myślisz ze zapomną to się mylisz , bo maja 10 lat i poczekają aż Ci ładnie odsetki urosną i wtedy się odezwa z wekslem . odsetki CI na pewno ładne dojdą plus koszty sądowe i poczekają aż będzie ten dochód i nawet wypłatę mają Ci prawo ściągnąć, ja bym nie była taka pewna , lepiej spłacić choć w ratach

Gość gość
Żadna 10lat debile, 10 to wtedy gdy była sprawa sądowa i sąd wydał nakaz zapłaty, a jesli chodzi o firmy windykacyjne to mogą się ***** po 3latach. Przedawnienie roszczenia o spłatę kredytu następuje po 3 latach od postawienia kredytu w stan wymagalności, ALE NIE WOLNO zgadzac sie na zadne raty i polubowne umowy ! Nawet przez telefon, bo nieswiadomie uznamy dług i przerwany zostanie bieg przedawnienia. Jeden minus jest taki, ze z KRD skasują nas dopiero po 10latach, ale banki i tak na to nie patrzą, dla nich liczy sie BIK do ktorego maja dostep tylko banki i SKOKI, zadne Kruki i przede wszystkim zdolnosc kredytowa, mozna wziac np telefon na raty i regularnie splacac, potem jakis mikser czy telewizor i mamy dobrą ocene kredytową, a jesli kasa wplywa na konto to kredycik dostaniemy. Mam info z pewnego zrodla w postaci mojego faceta pracujacego w Eurobanku :D

Gość gość
I nigdy nie podejmiesz sie pracy legalnie, faktycznie jest sie czym chwalic. Dlug zostal sprzedany firmom windykacyjnym, ale jesli one nie beda skuteczne to zajmie sie tym sa, wyda nakaz zaplaty i bedzie na tobie wisial komornik, odsetki, koszta. Gratuluje, wygralas :D:D

Gość gość
Wtedy pisze sie pismo do sądu o uznanie roszczenia za przedawnione. Firmy windykacyjne to szmaty i żywe odchody, zerują na niewiedzy ludu, a głupi lud splaca przeterminowane dlugi :D kiedys Kruk mial akcje zachecającą lud by zgodzil sie splacac dlug na raty (dlugi przedawnione) a w zamian odtwarzacz mp3 hahaha akcja byla sukcesem, tępaki splacają czegos czego juz nie muszą, żenada

Gość gość
przedawnione beda jak wniesiesz o to pismo do sadu a tak moga cie scigac całe zycie, współczuje głupoty

Gość gość
będziesz dawać dupki za kawałek zupki, już dzwonie do skarbówki aby zobaczyli na te przechwałki, zaraz pobiorą adres ip, sprawdzą kto to i nie podarują !!! dobiorą ci się do majtek

Gość gość
Taaaaaa, długi sie przedawniają :D to ciekawe dlaczego dzieci i wnuki zrzekają się spadku po dziadku-dłużniku, skoro owe dlugo juz dawno powinny byc nieaktualne? :P

Gość mymind
" gość Taaaaaa, długi sie przedawniają smiech.gif to ciekawe dlaczego dzieci i wnuki zrzekają się spadku po dziadku-dłużniku, skoro owe dlugo juz dawno powinny byc nieaktualne? jezyk.gif" długi związane z prowadzeniem działalności gosp.przedawniają się p o3 latach, inne po 10. istnieją owszem wyjątki. dlaczego długi się dziedziczy? bo jeżeli reagujesz na roszczenia (spłacasz długi, raty itp.), masz sprawę w sądzie, to przedawnienie nie biegnie. Tylko w przypadku kompletnego braku odzewu w kierunku wierzyciela, którego roszczenie po okreslonym czasie sie przedawnia jesli nie wnosi go na droga sądową. Pozdrawiam, studentka II roku prawa.

Gość gość
no, jak sie nie ma niczego, i pracuje na czarno, o ile sie w ogole pracuje to mozna sobie dlugi olewac 🖐️ a dlugu do sądu nie wnosi chyba wierzyciel, ktory ma 50zl do zdobycia :P nie po to komornikow sadowych przybywa, by im sie nie oplacalo sciagac :P

Gość gość
"przedawnione beda jak wniesiesz o to pismo do sadu a tak moga cie scigac całe zycie, współczuje głupoty" x tylko roszczenia osobiste nie ulegają przedawnieniu :P wniosek z zadaniem: poszukaj sobie termin po upływie którego przedawniają się roszczenia majątkowe.

Gość gość
*ipso iure :P:classic_cool:

Gość kolejny gosc
Czyzby studentka nie zdala egzaminu? :P