Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grupa krwi

Polecane posty

Gość gość
Mam nadzieje ze jest tak jak mówią albo ze jakiś błąd z moja krwią. Nie chce żeby moje życie się zmieniało

Gość gość
No to raczej pewne, że masz B. Ale ja bym się jeszcze upewniła. Jest jeszcze jedna możliwość, że któreś z twoich rodziców ma źle podaną grupę.

Gość gość
Ladyvaga przestan mówić w ten sposób o moich rodzicach. Nie wiem jeszcze jaka jest prawda. A ty nie masz prawa ich obrażać.

Gość gość
Lady nie sugeruj zdrady matki, zwłaszcza, że dziewczyna to klon ojca.

Gość gość
Dzisiaj i tak nie pójdę spać. Muszę wszystko przemyśleć a jutro porozmawiać z rodzicami. A jeśli to nie pomoże to jak mam się dowiedzieć prawdy ? Ucze się i nie stać mnie na DNA ?

Przecież wcześniej napisałam co mogło być z Matką... późniejsza wypowiedź dotyczy innych wypowiedzi napisanych poniżej.

Gość gość
Boje się strasznie. Chce juz co wiedzieć i znać odpowiedz :(

Gość gość
Lady nie kpij, bo temat nie jest śmieszny. Próbuję do czegoś dojść, żeby pomóc, czy choćby trochę uspokoić autorkę, a ty sobie jakieś jaja z moich wypowiedzi robisz. Po co?

Gość gość
Moze najpierw z mama porozmawiaj ..tak bdz lepiej . Rodzice wiedzą jaka masz gr krwi ?

Gość gość
Wiedzą, przecież autorka napisała, że rodzice twierdzą, że to możliwe z tą grupą, skoro ona tak ma.

Gość gość
Tak wiedza ale jak mowilam ze to dziwne i nie możliwe to mama powiedziała ze musi być możliwe skoro mam taka grupę krwi.

Gość stara modelka bez związku
Autorko tematu, sorki, że ten kalkulator nie wyjaśnił Ci sprawy. Ale nic się nie martw ponieważ zdarza, że ktoś miał wpisane w książeczkę zdrowia zaraz po urodzeniu grupę krwi a potem już nigdy jej nie badał bo nie miał takiej konieczności. I legitymuje się tą grupą krwi z książeczki zdrowia dziecka. A często jest tak, że do pół roku po urodzeniu ma się tą grupę co matka. Tworzy ta właściwa grupa krwi później i badanie grupy krwi należy powtórzyć w późniejszym czasie. Więc zapytaj rodziców czy mieli powtórzone badanie grupy krwi w dorosłym życiu.

Gość gość
Oczywiście wydrukowalam mozliwe grupy krwi i jutro z samego rana ide z nimi rozmawiać. Poszlabym juz teraz ale to głupi pomysł tym bardziej jeśli się okaże ze nie mam racji i to SA moji prawdziwi rodzice :)

Gość gość
Tatus ma brata? Albo podobnego do siebie kuzyna?:p

Gość gość
Autorko, niech sobie rodzice oznaczą na nowo grupę krwi. To co pisze modelka, o tym wpisywaniu i zmianie grupy po 6 miesiącach życia. Ale to może być to. Rodzice twojej mamy mogą mieć oboje B. I twoja mama może mieć tak naprawdę B. A 0 wyszła zaraz po urodzeniu.

Gość gość
No ma brata ale dużo młodszego. Az za duo. 13 lat starszego ode mnie

Gość gość
Blagam mieście racje :) to nawet byloby bardO logiczne dzięki bardzo mnie pocieszylyscie;) a może zanim zapytam mamę to zapytać dziadków zęby mi potem nie klamali?

Gość gość
Poszlabym juz teraz ale to głupi pomysł tym bardziej jeśli się okaże ze nie mam racji i to SA moji prawdziwi rodzice usmiech.gif Nie, to ogólnie nie jest głupi pomysł. Trzeba wziąć pod uwage to, ze jeśli któreś z nich ma źle oznaczoną krew, to może miec niefajne skutki w szpitalu. Nie zawsze przed operacją oznaczają grupę. Mnie kazali przynieść zaświadczenie o grupie krwi. Przyniosłam książeczkę krwiodawstwa i mogło być. Więc niech zrobią jeszcze raz.

Gość gość
Napewno zmusze ich wszystkich do sprawdzenia. Jeśli będą podejrzenia ze jest błąd.

Dziadkowie raczej potwierdzą tą grupę krwi rodziców, o której wiesz ponieważ jeśli nie mieli konieczności robienia w dorosłym życiu badania grupy krwi to może być właśnie myląca. Najlepiej gdybyś miała dostęp do wyników laboratoryjnych ich badań krwi robionych w dorosłym życiu. Wówczas będziesz miała pewność. Oczywiście o ile w laboratorium się nie pomylili bo i takie przecież rzeczy też się zdarzają.

dobra zmykam dobranoc i nie zamartwiaj się na zapas ;)

Gość gość
Miałam namyli ze zapytań się babci jaka ona ma grupę krwi i jaka dziadek. Bp jeśli oboje maja B mogę być spokojniejsza ale jeśli maja zupełnie inne to juz jest problem. Albo maja błędy w badaniu albo nie znam prawdy co byłoby naj gorsze.

Gość gość
Dzięki za pomoc :)

Gość gość
Jestem córka biologiczna;) rodzice ida ze mną q poniedziałek dokładnie zbadać grupy ;)

Gość gość
Cieszę się :)

Gość gość
Potwierdzać tata ma taka grupę jak ja :) w szpitalu tez ma ta wpisana. Po prostu ktoś pomylił się i zle wpisał. Ale ogólnie bardzo dziwna sytuacja wszystko było tak ciężko załatwić i czego kolejek się dowiedzieć jakby była to jakaś tajemnica. W sumie nie wiem czy to prawda ale wole juz nie wnikać

Gość muka_buka
1) Kiedy rodzice mieli badaną grupę krwi? Kiedyś robiono to po urodzeniu dziecka, później zaprzestano, bo tak wczesne badanie mogło być błędne. 2) Także kwestia grupy krwi dziadków 3) Grupa krwi rodzeństwa? 4) Czy Twój ojciec ma/miał np. brata albo jakiegoś innego krewnego, który był z Twoją mamą i... zmarł? A Twój "tata" Was wychował? 5) W biologii czasem dzieją się anomalnia. Najpewniejsze badanie to badanie DNA

Gość gość
Wszystko sie moze zdarzyc ,pomylki tez sie zdarzaja niestety . Dobrze ze się wszystko wyjasniło .:-)

Gość gość
Muka buka, grupy krwi i rh dziadków nie mają ŻADNEGO znaczenia. Grupę krwi i rh dziedziczy się tylko po rodzicach. I w dziedziczeniu grupy krwi nie ma żadnych anomalii, to akurat jest dobrze zbadane i bardzo proste, jak 2 i 2 = 4. Jedyne wyjaśnienie sytuacji autora tematu to błąd w oznaczeniu grupy krwi któregoś z rodziców albo dziecka. No, albo listonosz ;)