Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antydepresyjne, a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Czy można brać leki przeciwdepresyjne będąc w ciąży? Któraś Mama stosowała może farmakoterapię będąc w ciąży?

Gość sambamama
absolutnie nie wolno ci brac antydepresantow! powinnas te sprawe omowic z lekarzem

Gość gość
sa leki ktore mozna brac w ciazy, natomiast nalezy je stopniowo odstawic przed porodem, ze wzgledu na karmienie piersia - jesli nie chcesz karmic piersia, mozesz kontynuowac leczenie caly czas. wazne by dobrze lekarz dobral leki, takie ktore nie beda powodowaly "zespolu odstawiennego" u dziecka. malo jest tych preparatow, natomiast jesli jest taka koniecznosc to da sie to zrobic ;) ja zdecydowalam sie odstwaic bedac w ciazy, bralam tak mniej wiecej do 3mca

Gość gość
deprechę ma i jest w ciąży, chyba po to aby po porodzie znęcać sie nad dzieckiem

Gość gość
ja mam z powodu nieudanego ivf. biore sertraline 100 raz dziennie. przed nastepna próba zejde z leków, kiedy... to zalezy gdyby ciaza przyszla niespodziewanie to odstawia sie lek powoli z pomoca lekarza wlasne zdrowie i zycie jest najwazniejsze narazie

Gość gość
tez bralam sertraline i bardzo dlugo odstawialam, bo mialam objawy uboczne przy odstawianiu... dlatego wazne jest by akurat ten lek odstawic zanim dziecko sie urodzi, bo to samo z dzieckiem moze byc... pani szydzacej z depresji juz dziekujemy, oby ciebie to nie spotkalo, hmmm..... a moze odwrtotnie?

Gość gość
Jestem autorką tego posta i nie jestem w ciąży póki co. 3 lata temu brałam Xetanor, jestem byłą anorektyczką i miałam wtedy depresję. Zastanawiam się nad tymi lekami, ponieważ od pewnego czasu, znów źle się czuję psychicznie. Mój mąż zaczyna mówić o dziecku i trochę obawiam się, jak to wtedy będzie wyglądało.